Nogomet
0

Benitez preživio na klupi Reala, kakav će biti Ronaldov odgovor?

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Rafael Benitez ostaje na klupi Reala, odluka je Upravnog odbora madridske ekipe na čelu sa predsjednikom Florentinom Perezom.

"Uprava je održala sastanak na kojem smo analizirali sportsku situaciju u Real Madridu. Rafael Benitez ima našu punu podršku i povjerenje i u ovom trenutku nam treba podrška navijača. Znamo da su njihova očekivanja visoka i moramo ih opravdati", izjavio je Perez na večerašnjoj vanrednoj konferenciji za novinare.

"Niko u Upravi nije mišljenja da bi Benitez trebao otići. Jednoglasnom odlukom on ostaje trener našeg kluba", poručio je Perez, koji se potom dotakao navodnog sukoba na relaciji Benitez-Ronaldo.

"Benitez ima potpunu slobodu u odabiru igrača i taktike i trebamo ga pustiti da radi svoj posao. Cristiano Ronaldo nikada nije tražio njegov odlazak. Svaki dan se piše nešto čime bi se destabilizirao Real Madrid. Te večeram s predsjednikom PSG-a, te onda dovođenje De Gee, te sada o Ronaldu i Bentezu. Neko želi destabilizirati klub, ali ja to neću dopustiti", kategoričan je Perez.

Da li je istina ovo što je Perez rekao saznat ćemo već ove zime ili najkasnije idućeg ljeta, kada ćemo vidjeti da li će Ronaldo napustiti Madrid.