Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bezvezna odluka. Logično da je zvao sudiju, lopta je pogodila igrača u ruku. Nije na VAR-u da donosi odluku, samo da ukaže na ono šta se desilo.
Hoce li ova odluka pomoci Newcastlu?!
Može pričati ko šta hoće ali kako je uveden ovaj VAR ovo redovno ide "pod" penal,tako da Englezi mogu plakati koliko hoće. Nekad se ovo ne bi sviralo,bilo je i napucanih lopti i zaštita lica ali sad svaka ruka penal...
U ovom danasnjem fudbalu penali se olako dosudjuju, svaki kontakt u sesnaestercu penal, a to je poklonjen gol koji skoro uvijek odlucuje utakmicu, penal se treba svirati jedino ako lik pogine u sesnaestercu a ne za svaki dodir
nazor guraju arapske pare da što bolje prodju u europi.
Boli me ćoše za PSG i njihov "uticaj", ali ne bi bio ovakav haos da nije engleski klub. U PL imaju najgore suđenje ove sezone, ali ne prave haos oko toga. Momak je uštopao loptu rukom, def. je uticao na njenu putanju, par metara od igrača PSG-a.
Baš je to neka utjeha za NC
Marciniaku je 100% dojavljeno tajnim signalom preko mikrofona da dosudi taj penal. Pa svaki prosječni sudija zna da kad se lopta odbije od bilo kojeg drugog dijela tijela pravo u ruku da to nije penal. A Marciniak je sudio finala lige prvaka, takav sudije ovakve greške sebi ne bi mogao priuštiti.
takav sudija*
Problem je što se više ne zna šta je penal, a šta ne kad je ruka u pitanju. Nekad je bilo pravilo da kada se lopta odbije od tijela ili iz neposredne blizine u ruku, to nije penal. Onda su rekli da je svako igranje rukom u 16. metara penal, ne znaju više ni oni koja su pravila. U svakom slučaju ovakvo igranje rukom ne bi nikad trebalo biti penal.