Nogomet
168

Pellegrini protiv Rome napravio 11 izmjena, Džeki nije dao priliku

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Maćehinski odnos menadžera Manchester Cityja Manuela Pellegrinija prema kapitenu reprezentacije BiH i napadaču Građana Edinu Džeki se izgleda nastavlja i ove sezone.

Manchester City je danas u utakmici Međunarodnog kupa šampiona savladao Romu nakon penala. U ovom meču je menadžer Građana Manuel Pellegrini napravio čak 11 izmjena, ali mjesta za Edina Džeku nije bilo, Dijamant nije dobio ni minut za igru.

Bh. reprezentativac je od dolaska u Manchester City iz Wolfsburga imao uspona i padova, ali mu se ne može osporiti ogromna uloga u osvajanju titula koje su Građani osvojili prethodnih godina. U posljednje vrijeme se dosta spekuliše o Džekinom odlasku s Etihada zbog nedovoljne minutaže, a da bi se takav odnos prema bh. Dijamantu mogao nastaviti, nagovijestio je Pellegrini na današnjoj utakmici.

Među onima koji danas nisu dobili priliku za igru u ekipi Cityja osim Džeke su Fofana, Glendon, Humphreys, Jovetić, Pozo i Wright.

S druge strane, bh. reprezentativac Miralem Pjanić je odigrao 65. minuta za Romu i postigao je jedan prelijep pogodak.

Upravo je Roma među klubovima koji su zainteresovani za Džeku, a tu je i Arsenal. Da li će do transfera doći, ostaje da se vidi.