Nogomet
63

Roma nudi 20 miliona eura za Džeku, Manchester City traži 28

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: EPA)
Edin Džeko (Foto: EPA)
Ukoliko želi dovesti kapitena reprezentacije BiH Edina Džeku, Roma će morati poslati bolju ponudu od aktuelne, piše britanski Guardian.

Čelnici Rome su ozbiljni u namjeri da u svoj klub ovog ljeta dovedu veliko pojačanje, a prvi izbor je napadač Edin Džeko. Spremni su Manchester Cityju platiti odštetu od 20 miliona eura, a Edinu ponuditi ugovor vrijedan 4,5 miliona eura po sezoni. No, to ipak nije dovoljno dobra ponuda da zadovolji zahtjeve zvaničnika Građana.

Ukoliko Roma zaista želi Džeku, morat će izdvojiti 28 miliona eura kako bi čelnici Manchester Cityja uopće uzeli u razmatranje prodaju svog napadača, tvrdi Guardian.

Iako je u augustu prošle godine Džeko potpisao novi četverogodišnji ugovor, minutažom koju mu je dao menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini, naš reprezentativac ne može biti nimalo zadovoljan.

Džeko je imao uspona i padova u Cityju, nije uspijevao konstantno biti u dobroj formi i tresti protivničke mreže. Prošle sezone je bio starter u 22 utakmice, a postigao je samo četiri gola.

U Romi se nadaju da će uspješno obaviti transfer do 25. jula, kada ekipa igra svoju prvu pripremnu utakmicu protiv Persije iz Jakarte u Indoneziji.

Cilj čelnika Rome je da naprave promjene u napadu tako što će prodati Mattiju Destra i Seydoua Doubiju.

Edin Džeko je prva želja sportskog direktora Rome Waltera Sabatinija, no, ukoliko se to ne ostvari, pokušat će dovesti Aleksandra Mitrovića iz Anderlechta, kojeg želi i Porto.