Nogomet
9

Pellegrini: Manchester City je sada spreman za svaku ekipu, možemo osvojiti Ligu prvaka

Klix.ba
Manuel Pellegrini (Foto: EPA)
Manuel Pellegrini (Foto: EPA)
Manchester City je sinoć pobijedio PSG golom Kevina de Bruynea i tako izborio plasman u polufinale Lige prvaka. Menadžer Građana Manuel Pellegrini smatra da su njegovi izabranici sada spremni za bilo koju ekipu.

De Bruyne je pobjednika i putnika u polufinale odlučio pogotkom u 76. minuti i tako donio veliki uspjeh svom timu, čega je svjestan i Pellegrini.

"Ovo je veliko dostignuće za klub. Plasman u polufinale Lige prvaka znači da se jedan od četiri najbolja tima u Evropi. Važno je to što se naš stil igre ni u jednom trenutku nije promijenio. Ljudi su to očekivali jer smo remizirali u Parizu, smatrali su da ćemo i kod kuće igrati na remi. Veoma sam sretan što smo nastavili igrati našim stilom, to se neće promijeniti. Važno je to što smo u polufinalu, u protekle dvije sezone nismo imali sreće jer smo igrali protiv Barcelone u osmini finala, pa nismo prošli dalje. Ove godine je tim napredovao, a bili smo i pobjednici grupe. Protiv PSG-a smo igrali dobro, a radi se o veoma snažnoj ekipi", izjavio je Pellegrini.

On smatra da City može osvojiti Ligu prvaka.

"Naravno da možemo osvojiti Ligu prvaka, to je jedan od ciljeva kluba. Osim toga, važno nam je da napredujemo i to činimo. Nije lako, jer se tekmiče veoma jaki klubovi, ali mi želimo osvojiti Ligu prvaka. Ako ste u polufinalu, onda znate da morate igrati protiv velikana. Mi smo odigrali bolje od PSG-a koji je sačinenj od sjajnih nogometaša. Vjerujemo da možemo igrati protiv svakog na isti način", rekao je Pellegrini, koji će na kraju sezone napustiti klub, a zamijenit će ga Pep Guardiola.