Nogomet
0

Pekerman: Ovo je Jamesov Mundijal

Totalsport
Jose Pekerman (Foto: EPA)
Jose Pekerman (Foto: EPA)
Selektor reprezentacije Kolumbije, argentinski stručnjak Jose Pekerman, priznaje kako je svoju ekipu gradio na 22-godišnjem Jamesu Rodriguezu, koji mu je uzvratio na najbolji mogući način.

Dvama golovima u susretu osmine finala protiv Urugvaja, James je reprezentaciju Kolumbije vodio do pobjede 2-0 i plasmana u četvrtfinale, u kojem će Kolumbijci igrati protiv domaćina Brazila. James Rodriguez je s pet pogodaka vodeći strijelac Svjetskog prvenstva, a njegov prvi pogodak protiv Urugvaja mnogi opisuju kao najljepši dosad na Mundijalu.

"James je bio esencijalni igrač naše selekcije. On je naš ključni igrač. Zadivljujuće je kako tako mladi igrač nema nikakvih problema s preuzimanjem odgovornosti. Imao sam i ranije u svojim timovima izvanredne nogometaše, elitne igrače vrlo visokog tehničkog nivoa. Kod Jamesa sam uočio njegov izniman talent i znao sam da mogu na njemu graditi našu ekipu. Tehnički je darovit igrač koji razumije što od njega očekujem. Posjeduje sve atribute za vrhunskog igrača svjetske klase. Naši igrači su bili dobri na svim pozicijama, ali on nam je stvarno dao jako puno. Vjerovao sam da će ovo biti njegov Mundijal, u to nikada nisam sumnjao", kazao je Pekerman.