Nogomet
6

James Rodriguez: Volio bih u Španiju, prije u Real nego u Barcelonu

Totalsport
James Rodriguez (Foto: EPA)
James Rodriguez (Foto: EPA)
James Rodriguez, 22-godišnji nogometaš Monaca, bio je strijelac u sve četiri utakmice u dresu Kolumbije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, te je s pet pogodaka vodeći strijelac smotre.

Monaco je prošlog ljeta platio Portu 45 miliona eura za transfer Jamesa Rodrigueza, koji je u prvoj sezoni u Le Championnatu pomogao timu na putu do osvajanja drugog mjesta i plasmana u Ligu prvaka. S 12 dodavanja za gol je James bio vodeći asistent lige, te je zaradio svoje mjesto u najboljoj ekipi francuskog prvenstva.

No, vrijednost na nogometnom tržištu najviše je James Rodgriguez podigao sjajnim nastupima na Svjetskom prvenstvu. Dao je oba gola u pobjedi protiv Urugvaja 2-0 u osmini finala Svjetskog prvenstva, a onaj prvi mnogi portretiraju kao najljepši gol cijele smotre.

"Ovo je historijski uspjeh. Uvijek sam želio postići gol na Maracani. Dao sam dva gola i mogu reći da je to ostvarenje sna. Nisam u stanju uopće sada razmišljati o vlastitom učinku. Možda tek na kraju prvenstva", rekao je James.

"Sretan sam što smo pobijedili i prošli dalje. Urugvajci su igrali s puno igrača iza lopte. Trebali smo se puno kretati u napadu. Svakoj sljedećoj utakmici moramo pristupiti kao da nam je zadnja i dati sve od sebe. Znamo da će nam sada biti sve teže i teže, ali vjerujemo da možemo otići daleko u turniru", najavio je Rodriguez.

Kolumbija će u četvrtfinalu igrati protiv domaćina Brazila u petak.

Monacov ofanzivni veznjak u izjavi za Cadena Cope je rekao nešto i o svojoj klupskoj budućnosti.

"Volio bih jednog dana zaigrati u Španiji. To je moj san, jer španka liga je najbolja na svijetu. Koji klub? Radije bih u Real Madrid nego u Barcelonu!"