Premijer liga BiH
7

Pavić: Uz podršku navijača ćemo pokušati doći do pobjede nad Širokim Brijegom

Piše: E. M.
Boris Pavić i Bojan Regoje (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Boris Pavić i Bojan Regoje (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika će u subotu na Bilinom Polju u okviru 5. kola Lige za opstanak ugostiti ekipu Širokog Brijega, a šef stručnog štaba zeničkog premijerligaša Boris Pavić se nada da će njegovi izabranici nastaviti dobre igre.

Pavić je izjavio kako ih očekuje jedna od važnijih kvalifikacijskih utakmica protiv ekipe koja je pokazala svoj kvalitet protiv najjačih protivnika.

"Ekipa je u posljednje četiri utakmice dobro napredovala i pokazala kvalitet, a nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i posljednjih šest utakmica. Dolazi nam ekipa koja ne zaslužuje igrati ligu za opstanak, ali igra polufinale Kupa BiH. Pobijedili su dva puta Zrinjski, Željezničar... Imaju kvalitetnih igrača, a nas čeka zahtjevna utakmica", kazao je Pavić.

Boris Pavić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Boris Pavić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

U taboru NK Čelik vlada dobra atmosfera, a rezultati su se okrenuli u njihovu korist. U sutrašnjem susretu veoma im je bitna i podrška navijača.

"Veseli nas dobra atmosfera, momci rade odlično i svi u dobrom raspoloženju očekujemo utakmicu. Nadam se da smo se dobro pripremili i uz podršku navijača, koje pozivam, pokušat ćemo doći do pobjede", izjavio je Pavić.

Za kraj je dodao kako je uvjeren da ekipa Širokog Brijega neće doći i igrati defanzivno te da će tražiti rezultat koji će im stvoriti dobru atmosferu pred uzvratnu utakmicu na Grbavici.

"Sastav koji pobjeđuje ne bi trebalo mijenjati. Danas imamo posljednji trening pred odlazak u karantin. Mom štabu je najteže odabrati 18 igrača za karantin, ali ne vjerujem da će biti mnogo promjena", zaključio je Pavić.

Bojan Regoje (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bojan Regoje (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Optimističan je i prvotimac Bojan Regoje koji vjeruje da sa saigračima može napraviti dobar rezultat.

"Znamo šta nas sutra očekuje, ali vjerujemo u ekipu. Osam utakmica da ne izgubimo, nije mala stvar, Široki ne smije imati veći motiv od nas, a mi ćemo dati sve da ostanemo u utrci za opstanak. Kada ne primite gol, u utakmici ste 90 minuta, nadam se da ćemo nivo dobre igre zadržati i sutra", izjavio je Regoje.

Utakmica se igra od 17 sati na stadionu Bilino Polje.