Iz daleke Kine
61

Paulinho postaje najskuplje plaćeni veznjak Barcelone, na Twitteru ne prestaju ismijavanja

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Prvo pojačanje Barcelone nakon odlaska Neymara u Paris Saint-Germain bit će veznjak Paulingo koji dolazi iz kineskog kluba Guangzhou Evergrandea za 40 miliona eura. Korisnici Twittera bez rezervi ismijavaju ovakvu odluku kluba. Paulinho će postati najskuplje plaćeni veznjak u historiji kluba.

Gledajući sve transfere, prema podacima Transfermarkta, od Paulinha su skuplje plaćeni samo Neymar (88,2 miliona eura), Luis Suarez (81,7 miliona eura) i Zlatan Ibrahimović (69,5 miliona eura), dok su za isti iznos doveden David Villa i Marc Overmars.

Ovaj 29-godišnji veznjak bit će prvo pojačanje Barcelone nakon što je Katalonce za rekordnih 222 miliona eura napustio Neymar koji je prešao u PSG.

Paulinho je 2013. godine za 19,7 miliona eura prešao u Tottenham iz Corinthiansa, ali je nakon dvije godine igranja u Premiershipu otišao u Kinu.

On će u četvrtak obaviti ljekarski pregled u Španiji te kompletirati prelazak u redove katalonskog giganta.

Paulinho je standarni član prve postave Brazila od dolaska selektora Titea prošle godine, a u 41 nastupu za reprezentaciju postigao je devet golova.

Tokom prošle sezone kineskog fudbala imao je važnu ulogu u koračanju Evergrandea ka osvajanju titule, a prilikom njegovog odlaska klub je na prvom mjestu tabele s pet bodova prednosti.

Korisnici Twittera su nakon odluke Barcelone da dovede Paulinha bez rezervi ismijavali klub pogotovo nakon sinoćnjeg poraza od Real Madrida na Nou Campu u prvoj utakmici španskog Superkupa.

Real je slavio rezultatom 3:1 zahvaljujući golovima Piquea (autogol), Cristiana Ronalda i Asensija. Uzvrat je na rasporedu u srijedu na stadionu Santiago Bernabeu.

Na jednoj od objava na Twitteru prikazan je Xavi kako plače dok u opisu stoji kako je Paulinho četvrto najskuplje pojačanje u historiji Barcelone te najskuplje plaćeni veznjak u historiji kluba.

Neki tuguju zbog toga što će sasvim izvjesno, zbog dolaska Paulinha, klub napustiti Samper koji je ponikao u Barceloni, dok neki žale što će vidjeti trio Paulinho-Rakitić-Gomes u prvoj postavi.