Serie A
0

VIDEO / Palermo šokirao lidera Milan, pobjeda Lazija nad Cesenom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Odigrane su dvije utakmice 30. kola talijanskog nogometnog prvenstva. U obje su pobjede ostvarili domaćini s minimalnih 1-0, pa je tako Palermo na stadionu Renza Barbere slavio protiv Milana, a Lazio na Olimpicu protiv Cesene.

Jedini gol za pobjedu Palerma nad vodećom ekipom prvenstvene tabele postigao je rumunski defanzivac Dorin Goian u 10. minuti postigavši svoj prvijenac u dresu Sicilijanaca otkako je 2009. stigao iz Steaue. Dogodilo se to nakon akcije kojoj je prethodio korner. Giulio Migliaccio glavom je proslijedio ubacivanje s desne strane pred gol Milana, a ondje je neodlučni Mark van Bommel, umjesto da izbije loptu, signalizirao ofsajd. Videosnimak jasno je pokazala da ofsajda nije bilo, a Goian je neometan lijevicom zatresao mrežu Christiana Abbiatija. Milan je do kraja bio prilično jalov u napadu i izostanak suspendovanog Zlatana Ibrahimovića jasno se osjetio u igri "rossonera".

Valja reći da je ovo Milanu tek četvrti poraz u sezoni i prvi ligaški nakon 18. decembra prošle godine kada su također s 1-0 izgubili na San Siru od Rome. S druge strane, Palermo je prekinuo niz od pet uzastopnih poraza i s tri osvojena boda skočio s devetog na sedmo mjesto na ljestvici.

Druga utakmica također je odlučena ranim golom, a postigao ga je argentinski napadač Mauro Zarate već u 2. minuti.

 Serie A, 30. kolo:

Lazio – Cesena 1-0 (Zarate 2)

Palermo – Milan 1-0 (Goian 11)

Redoslijed: 1. Milan 62, 2. Inter 57 (-1), 3. Napoli 56 (-1), 4. Lazio 54, 5. Udinese 53 (-1), 6. Roma 49 (-1), 7. Palermo 43...