Nogomet
52

Deset najsramotnijih momenata Svjetskog prvenstva u Brazilu

Klix.ba
Ruski golman kojem je lopta prošla kroz ruke
Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u nogometu bilo je puno nevjerovatnih i zapanjujućih momenata. ESPN je izabrao 10 najsramotnijih. Svoje mjesto na listi dobili su Neymar, Rooney, Sabella, Silva, Suarez...
  1. Deseto mjesto zauzeo je ruski golman Igor Akinfeev kojem je lopta doslovno prošla kroz ruke. Time je Južna Koreja povela 1:0, no srećom po Ruse meč je završen 1:1.

9. Wayne Rooney našao se na listi zahvaljujući užasno izvedenom korneru. Lopta ne samo da nije otišla prema njegovim igračima, već nije ni ušla na teren. Okončala je iza gola Italijana.

  1. Fotografija Jamesa Rodrigueza kada slavi nakon što je postigao gol iz penala obišla je cijeli svijet. Naime, kada je podigao loptu da proslavi pridružio mu se i džinovski skakavac.

  2. Od previše uzbuđenja Neymar se tokom proslave gola, umjesto da skoči i zagrli članove svoga tima, okliznuo i pao. Zbog toga se našao na sedmom mjestu.

  3. Tokom ovog prvenstva shvatili smo da sudije nisu nepogrešive. Naprotiv. Tokom meča Argentina - Švicarska sudija se umiješao u igru švicarskom igraču koji je pokušao proslijediti loptu. Srećom, igrač se uspio snaći.

  4. Argentinski trener Alejandro Sabella našao se u veoma nezgodnoj situaciji kada ga je njegov igrač poprskao vodom dok mu je pokušavao objasniti nešto u vezi igre. Fotoreporteri su to naravno snimili.

  1. Thomas Muller našao se na četvrtom mjestu zbog čudnog ili lošeg izvođenja slobodnog udarca. Naime, ostalo je nepoznato da li je Muller pokušao prevariti protivnički tim tako što je prije šuta pao ili je zaista loše izveo ovaj udarac.

  2. Thiago Silva očito je na trenutak izgubio samokontrolu kada je prišao golmanu Kolumbije koji je trebao izvesti udarac i udario ga u nogu. Dobio je žuti karton zbog kojeg nije mogao igrati u polufinalu.

  3. Alejandro Sabella ponovo je na listi. Ovaj put zbog svoje reakcije nakon što je njegov tim promašio gol u utakmici protiv Belgije. Izgledalo je da se Sabella pretvara da će se onesvijestiti, ali se brzo "dozvao".

  4. Na prvom mjestu ubjedljivo je Luis Suarez i njegov "čuveni" i zapanjujući ugriz koji je zadao italijanskom igraču Giorgiju Chielliniju.

Do kraja SP 2014. ostalo je još malo vremena. Ko zna, možda nas očekuje još neko iznenađenje koje će nadmašiti ovih deset najsramotnijih.