Sve više ih na Koševu
1

Otkud igrači iz Južne Amerike u FK Sarajevo: Venecuelanac objavio priču o Mirviću

D. P.
Viveros, Diaz i Mirvić (Foto: Klix.ba)
Viveros, Diaz i Mirvić (Foto: Klix.ba)
Venecuelanski novinar Mario Alberto Sanchez, koji se na društvenim mrežama naziva stručnjakom za transfere, pokušao je objasniti vezu predsjednika FK Sarajevo s pojačanjima iz Južne Amerike.
FK Sarajevo je danas predstavio jedno od najzvučnijih pojačanja u historiji, pošto je u ovaj klub stigao Adalberto Penaranda. Venecuelanski reprezentativac potpisao je ugovor s Bordo timom do 2026. godine i tu stiže nakon epizoda u Seriji A, La Ligi, engleskoj Premier ligi...

Nema dvojbe da je Penaranda vrlo zvučno pojačanje koje bi se moglo pokazati ključnim u budućim pohodima Sarajeva, a Bordo tim bi uskoro trebao predstaviti još jednog Južnoamerikanca u svom dresu, Kolumbijca Kevina Viverosa.

Viveros je bio najbolji strijelac venecuelanske Primera lige u prošloj sezoni noseći dres Caraboboa. Pošto se radi o mladom igraču, Sarajevo bi mogao dobiti kapitalno pojačanje za duži niz godina.

Kako u klubu već igra napadač Renan Oliveira iz Brazila, novinar iz Venecuele Mario Alberto Sanchez pokušao je objasniti vezu Ismira Mirvića s igračima iz Južne Amerike.

Kako navodi, Ismir Mirvić posjeduje i stan u kolumbijskom gradu Baranquilli te silno želi imati igrače iz Južne Amerike u svom timu pa je zbog toga angažovao Penarandu i Viverosa. Također, njegova supruga je iz Kolumbije Yilea Gutierrez.

Otkrio je i da su ljudi u pregovorima s Mirvićem kolumbijski agent Jonathan Lozano te Venecuelanac Norman Capuozzo.

Podsjetimo, u pregovorima oko Viverosa učestvovala je i zvijezda Liverpoola Luis Diaz, koji je zajednički poznanik Mirvića i napadača iz Kolumbije.