Na račun izgleda
59

Otkriveno zbog čega je komentator vrijeđao Vidu: Za sve je kriv detalj iz 2011. godine

D. P.
De Vos je uputio užasne komentare (Foto: Twitter)
De Vos je uputio užasne komentare (Foto: Twitter)
Mediji u Nizozemskoj tvrde da je komentator Sierd de Vos brutalno vrijeđao hrvatskog nogometaša Domagoja Vidu zbog dešavanja iz 2011. godine.
De Vos je poznat kao jedan od najkontroverznijih nizozemskih sportskih komentatora koji se čak pojavljivao i na popularnoj igrici FIFA.

Nizozemski TV komentator je jučer tokom utakmice vrijeđao izgled hrvatskog defanzivca Domagoja Vide u utakmici Bešiktaša i Ajaxa, a svojim komentarima odmah je postao viralan na društvenim mrežama.

"Vida inače ne smije igrati u ovom terminu jer je previše ružan, a sada djeca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao platiti i tražiti posebnu dozvolu da Vida igra", rekao je jučer De Vos u prijenosu uživo.

Nizozemski mediji počeli su nagađati koji je razlog ovakvog ponašanja De Vosa, a većina portala u ovoj zemlji vjeruje da je razlog detalj s utakmice Dinama i Lyona iz 2011. godine.

Naime, tom prilikom Lyon je slavio rezultatom 7:1, koliko je Francuzima bilo potrebno da prođu u nokaut fazu, a Ajax je tom prilikom ispao. Vidi su Nizozemci zamjerili trenutak kada je namignuo igraču Lyona Bafetimbiju Gomisu.

Nizozemci su se tom prilikom žalili da je utakmica namještena, no to nije nikada dokazano. Ipak, Vida je ostao u lošem sjećanju u ovoj zemlji, pa su mu dali nadimak "namigujući Hrvat".