Prvi put se oglasio
39

Otac ubijenog navijača AEK-a: Sve do čega mi je stalo je da pronađem ubicu sina

N. K.
Michalis Katsouris (Foto: Twitter)
Michalis Katsouris (Foto: Twitter)
Michalis Katsouris je smrtno stradao od uboda nožem u tučnjavi huligana Dinama iz Zagreba i AEK-a u Atini, a sada se prvi put oglasio i otac smrtno stradalog mladića.
"Sada mi je samo stalo da pronađem ubicu svog djeteta. Nažalost, moje dijete je izgubljeno i bojim se da će i drugi biti izgubljeni. Želim da se oprostim sa svojim djetetom pa onda da pričam", poručio je Michalisov otac za grčke medije.

Nesretnom 29-godišnjem mladiću nije bilo spasa u haosu koji se desio u noći između ponedjeljka i utorka, a Michalisova majka je u trenutku kada je čula da joj je sin ubijen doživjela srčani udar.

Trenutno se nalazi u bolnici "Crveni krst", dok su roditelji tragično stradalog 29-godišnjaka dobili veliku podršku od roditelja Alkisa Kampanosa koji je bio navijač Arisa.

Alkisa je napalo 12 navijača PAOK-a i usmrtilo zbog njegove navijačke pripadnosti pa su sedmorica dobila doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva ih nehata, dok su petorica osuđena na po 20 godina zatvora.

"Jedan mladić je izgubio život. Moja supruga i ja smo šokirani. Mislio sam da će Alkis biti posljednja žrtva slijepog nasilja, ali nažalost ovo se sve nastavlja. Riječi su siromašne da ublaže bol roditelja koji su izgubili dijete. Naći ćemo priliku da im uputimo par riječi utjehe, ali riječi su siromašne", poručio je otac Alkisa.

Podsjetimo, grčko javno tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog smrti Michalisa, dok je svim uhapšenima (104) danas određen pritvor te se terete za ubistvo i još četiri krivična djela.