Nogomet
1

Otac Pepa Guardiole zabrinut za sina

Totalsport
Valenti i Pep Guardiola
Valenti i Pep Guardiola
Valenti Guardiola (81), otac bivšeg Barceloninog trenera Pepa, priznao je da ga brine hoće li njegov sin uspjeti u Bayernu na čiju će klupu sjesti po završetku aktuelne sezone.

Pep je trenutno u New Yorku gdje živi s porodicom otkad je prije godinu dana napustio Barcelonu. S obzirom da ne daje intervjue, novinari Bilda su potražili njegova oca u katalonskom gradiću Santpedoru u kojem je Pep i rođen.

"Ponekad još uvijek ne možemo vjerovati dokle je Pep došao i što je sve postigao. Iz našeg mirnog gradića je otišao u veliki svijet", kazao je Valenti Guardiola.

Otkrio je potom Bildu da se njegov sin ozbiljno priprema za preuzimanje Bayerna o čemu svjedoči i jedan zanimljiv podatak:

"Pep bi želio prvu konferenciju za novinare u Bayernu održati na njemačkom jeziku".

Priznao je stariji Guardiola nakon toga i što ga trenutno najviše muči.

"Pep je vrlo ambiciozan. Nadam se da će ispuniti očekivanja u Münchenu. No, brinu me neke stvari. Bayern sada ima 20 bodova prednosti u prvenstvu. Neće to biti lako nadmašiti. No, moj sin će naporno raditi i dati sve od sebe".

I ne samo da Bayern ima ogromnu prednosti u Bundesligi i da je već odavno osigurao naslov, već je i u finalu Njemačkog kupa, te polufinalu Lige prvaka. Neće Guardioli biti lako nadmašiti Juppa Heynckesa kojeg će naslijediti na klupi.

"Toliku marljivost je Pep možda naslijedio od mene. Godinama sam se svaki dan vozio 14 kilometara biciklom do posla. Znam što je rad. A zna i Pep", zaključio je tata Guardiola.