Euforija uoči dolaska Španca
17

Hitzfeld upozorava Guardiolu: Očekivanja su velika

Totalsport
Ottmar Hitzfeld
Ottmar Hitzfeld
Bivši trener Bayerna Ottmar Hitzfeld upozorio je da bi budući trener bavarskog kluba Pep Guardiola mogao imati problema zbog euforije koja prati njegov dolazak…

Guardiola je nakon jednogodišnje pauze, koja je uslijedila poslije četiri iznimno uspješne godine na klupi Barcelone, potvrdio da od sljedeće sezone preuzima treniranje Bayerna. Navijačima su automatski porasli apetiti, od čovjeka koji je s Kataloncima u četiri sezone osvojio 14 trofeja, očekuju nastavak uspjeha i na Allianz Areni. Hitzfeld, međutim, smatra da bi Guardioli moglo biti teško pratiti standarde koje je nametnuo aktualni trener Jupp Heynckes.

"Oko Guardiole se stvorila euforija, a zajedno s njom rastu i očekivanja. Navijači ne očekuju samo pobjede, nego i igru iz snova. Ali, ako Heynckes ove sezone osvoji tri trofeja, Guardioli će biti teško jer će očekivanja biti još veća", rekao je aktualni švicarski selektor za Bild.

Osvrnuo se i na nagađanja o prelasku poljskog napadača Roberta Lewandowskog iz Borrusije Dortmund u Bayern.

"Priče oko Lewandowskog donose nemir u München. Ako dođe, Bayern će definitivno imati jednog napadača previše. Guardiola je dosad preferirao sustav bez centarfora, odnosno s niskim, agilnim napadačima. Čak se ni sa Samuelom Eto'om i Zlatanom Ibrahimovićem nije slagao", zaključio je Hitzfeld.