Okuplja nekadašnje saradnike
12

Guardiola jača Bayern, a oslabljuje Barcelonu

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Njemački mediji su u srijedu pisali o idejama kakve ima Josep Guardiola, španski trener, koji će po kraju aktuelne sezone sjesti na bavarsku klupu Bayerna.

Guardiola prati utakmice Bayerna i uočava gdje bi se, po njegovom mišljenju, moglo napredovati. Lako je zaključiti da je po Guardioli posebno bolna tačka bavarska odbrana, pa su tako mediji najavili da je Guardiola pred čelnike Bayerna došao sa željom dovođenja dvojice odbrambenih igrača. Obojica su u Primeri, a u pitanju su 27-godišnji Urugvajac iz madridskog Atletica Diego Godin, te tri godine mlađi Španac Alberto Botia, inače član Seville.

Navodno su čelnici prihvatili takve Guardioline želje, a Bavarci su za spomenute igrače spremni izdvojiti čak 25 miliona eura.

No, vrlo brzo je Guardiola došao s novim idejama, koje bi, ostvare li se, mogle oslabiti njegovu nekadašnju ekipu - Barcelonu. Trenutno je Guardiola u katalonskoj prijestolnici, te razgovora sa svojim nekadašnjim saradnicima i traži od njih dolazak u Bayern.

U pitanju su kondicioni trener Emili Ricart, te skauti Domenec Torrent i Carles Planchart. Poseban čovjek u Pepovim zamislima je Manuel Estiarte, nekada direktor Barcelone i slavni vaterpolista, koji je navodno već jednom nogom na Allianz Areni, kod svog prijatelja.