VAR ga spasio
3

Oštre kritike na račun Gojaka: Namjerno je udario Rodrija u lice, ovo je loš primjer

K. H.
Amer Gojak u duelu protiv Gabriel Jesusa (Foto: AFP)
Amer Gojak u duelu protiv Gabriel Jesusa (Foto: AFP)
Bivši engleski reprezentativci Joleon Lescott i Owen Hargreaves bili su vrlo oštri prema bh. nogometašu Ameru Gojaku za kojeg su istakli da je protiv Manchester Cityja u meču 6. kola grupne faze Lige prvaka trebao dobiti direktan crveni karton.

Naime, nakon izjednačujućeg gola Manchester Cityja desila se jedna situacija u kojoj je Gojak udario Rodrija u lice, a iako to sudija nije vidio, pomalo iznenađujuće, ni VAR se nije oglasio i bh. veznjak je na kraju ipak prošao bez direktnog crvenog kartona.

U analizi za BT Sport, Lescott i Hargreaves istakli su da je Gojak morao dobiti crveni karton te su se zapitali koja je svrha VAR-a.

"To je bila čista namjera i ne bi me čudilo da je dobio direktan crveni karton. Odmakao se od lopte i udario igrača u lice", kazao je bivši igrač Manchester Cityja Joleon Lescott.

S druge strane, bivši igrač Manchester Uniteda Owen Hargreaves rekao je da je Gojakov potez loš primjer drugim igračima.

"Koja je svrha VAR tehnologije ako u ovoj situaciji igrač nije isključen? Svako bi u ovom momentu dosudio direktan crveni karton jer igrač nema namjeru da gleda loptu i udara svog protivnika laktom. To je također i loš primjer drugim igračima koji dobijaju crvene kartone za neprimjerene prekršaje, a neko se izvuče ovakvom reakcijom", oštar je bio bivši engleski reprezentativac.

Podsjećamo, Manchester City je slavio rezultatom 4:1 u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka i tako kao prvoplasirani osigurao prolazak dalje, dok je Dinamo nakon pobjede Atalante protiv Šahtara rezultatom 3:0 ostao bez nastupa u Evropi.