Valdano brutalan
30

Oštre kritike na račun Garetha Balea: Nije dostojan cijene za koju je doveden

Klix.ba
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
Nekadašnji nogometaš Real Madrida Jorge Valdano kritikovao je Velšanina Garetha Balea zbog loših partija koje često pruža u dresu Kraljevskog kluba zbog čega, prema njegovom mišljenju, nije opravdao cijenu i ispunio očekivanja navijača.

Valdano smatra da je Bale već pet godina u takvoj formi i da nijednog trenutka nije opravdao veliki novac koji je Kraljevski klub za njega platio.

"Bale je nastavio igre koje jednostavno nisu dostojne cijene koju je Real Madrid platio za njega 2013. godine. Ovako igra već pet godina, uopće ne pokazuje da vrijedi onoliko koliko je plaćen, a kada opet zabije gol sezone, mi ćemo mu dati aplauz", kazao je Valdano koji je u dresu Real Madrida odigrao 85 utakmica i postigao 40 pogodaka.

Tu se Realov bivši nogometaš nije zaustavio pa je iz utakmice protiv Barcelone koju je Kraljevski klub izgubio rezultatom 5:1 izvukao Baleovu igru u odbrani gdje mu je zadatak bio da čuva Jordija Albu.

"Defanzivni zadatak Balea bio je da čuva lijevog beka Barcelone Jordija Albu. Ja vas pitam, koliko je izdržao? Sedam minuta! Nakon sedam minuta pustio ga je samog. Bale, a i igrači slični njemu, nekada misle da mogu raditi šta god žele i to što rade ne ide u korist ekipi", oštro je rekao Valdano.

Također, on je otkrio da mu nije jasno iz kojeg razloga Florentino Perez želi dovesti Antonija Contea, rekavši kako klub prvo mora napraviti analizu ekipe te vidjeti koji trener bi u ovom trenutku najviše odgovarao trenutnom sistemu igre i igračkom kadru. Prema njegovom mišljenju, to je selektor reprezentacije Belgije Roberto Martinez.

Valdano je igrač Real Madrida bio od 1984. do 1987. godine, a pored Kraljevskog kluba igrao je za Newell's Old Boys, Alaves i Real Zaragozu.