Gerrard ohrabrio Manchester
0

"Ostavit ćemo srce na terenu protiv Chelseaja"

Totalsport
Steven Gerrard (Foto: AFP)
Steven Gerrard (Foto: AFP)
Steven Gerrard, kapiten nogometaša Liverpoola, najavljuje da će njegova ekipa u nedjelju ostaviti srce na terenu u dvoboju 37. kola Premiershipa protiv Chelseaja na Anfieldu.

Liverpool još ima slabašne izglede za osvajanje četvrtog mjesta i plasmana u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Objektivno govoreći, eventualnom pobjedom protiv Chelseaja u nedjelju na kultnom Anfieldu, napravio bi veću uslugu ljutom rivalu Manchester Unitedu nego samom sebi.

Chelsea, naime, predvodi kolonu na tabeli s bodom prednosti pred Manchester Unitedom, a do kraja prvenstva ostala su još samo dva kola. U prevodu, Liverpool je zadnja šansa Unitedu za odbranu naslova prvaka, budući da će Chelsea u zadnjem kolu najvjerovatnije upisati pobjedu na Stamford Bridgeu protiv Wigana.

"Do kraja prvenstva ostale su nam još samo dvije utakmice. Naš je plan osvojiti maksimalni broj bodova i nadati se da se ipak nekako možemo na staklenim nogama provući u Ligu prvaka sljedeće sezone. Možda će sastavi koji su iznad nas na ljestvici (Tottenham, Manchester City, Ason Villa, op.a.) kiksati u završnici i pružiti nam priliku, a na nama je da je onda pokušamo iskoristiti. Ne živimo u iluzijama i znamo da ćemo teško do četvrtog mjesta, čak i ako pobijedimo u zadnje dvije utakmice, ali ne kanimo se predati. S druge strane, gradski rival Everton nam puše za vrat, svakako im ne želimo omogućiti da nas prestignu na tabeli", kaže Gerrard.

Njegove riječi sigurno će naići na vrlo pozitivan odjek u redovima Manchester Uniteda, koji bi eventualnim osvajanjem naslova pobjednika Premiershipa, u kojem su trijumfirali u zadnje tri sezone, preskočio baš Liverpool na tabeli osvojenih naslova engleskog prvaka. Zasad i Liverpool i Manchester United imaju po 18 titula. Liverpool je svoju zadnju osvojio još daleke 1990. godine.