Nogomet
6

Osmina finala Lige prvaka: Arsenal u nemogućoj misiji, Sarri već otpisao Napoli u duelu s Realom

Piše: E. B.
Trening Arsenala (Foto: EPA)
Večeras ćemo saznati prve četvrtfinaliste Lige prvaka nakon što svoje duele odigraju Arsenal i Bayern. odnosno Napoli i Real Madrid.

Arsenal - Bayern (Emirates, 20:45, prvi susret 1:5)

U ovom dvoboju sve je već riješeno nakon prvih 90 minuta u Minhenu, gdje je Bayern slavio uvjerljivih 5:1 i u Londonu ne bi trebalo da ima ikakvih problema da sačuva tu prednost i prođe dalje.

Menadžer Arsenala Arsene Wenger neće moći računati na Mesuta Özila, kao ni odranije povrijeđenih Elnenyja i Cazorlu, dok je nastup Mertesackera pod znakom pitanja.

S druge strane, Bayern će igrati bez suspendovanog Lahma i odranije povrijeđenog Boatenga, dok bi među stativama njemačkog kluba umjesto lakše povrijeđenog Neuera mogao stajati Ulreich.

Vjerovatni sastavi:

Arsenal: Ospina, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal, Coquelin, Xhaka, Oxlade-Chamberlain, Iwobi, Walcott i Sanchez.

Bayern: Ulreich, Rafinha, Martinez, Alaba, Bernat, Kimmich, Thiago, Müller, Costa, Robben i Lewandowski.

Napoli - Real Madrid (San Paolo, 20:45, prvi susret 1:3)

Napoli ima malo lakši zadatak od Arsenala, a to je stići poraz od 3:1 iz Madrida. Italijanima su za to potrebna dva pogotka, uz uslov da ne prime nijedan na San Paolu.

Trener Napolija Maurizio Sarri ipak ne vjeruje da njegova ekipa prvi put u historiji može proći u četvrtfinale Lige prvaka.

"Pritisak je na Realu, oni se moraju kvalifikovati. Oni su svjetski prvaci, najbogatiji i najbolji tim svijeta. S druge strane, naši navijači su svjetski prvaci i čitava Evropa će to vidjeti. Iskreno, Real će vjerovatno proći dalje. Dali su barem po jedan pogodak u 46 uzastopnih utakmica, ali nadamo se da ćemo ih dobro namučiti. Imat ćemo šanse da prođemo dalje ako iskoristimo svaku šansu koju budemo imali na utakmici. Kako god se utakmica završi, bit ćemo sretni. Važno je da naviknemo u budućnosti igrati ovakve velike utakmice", rekao je Sarri, koji će pred sami početak utakmice odlučiti da li će lakše povrijeđeni Mertens predvoditi napad njegove ekipe.

S druge strane, njegov kolega Zinedine Zidane nema problema s povrijeđenim igračima.

"Kao i uvijek, igrat ćemo na pobjedu. U Madridu smo dobro počeli utakmicu iako je Napoli poveo prvi. No, naša reakcija nakon gola je bila sjajna. Svi pričaju o tome da Napoli mora odlično otvoriti utakmicu, ali niko ne shvata da se svih 90 minuta mora odigrati na istom nivou. Igrao sam na San Paolu i znam da nas čeka fantastična atmosfera, ali to će nam biti dodatna motivacija da pružimo maksimum", rekao je Zidane koji će izvesti najjači sastav osim povrijeđenog Varanea.

Vjerovatni sastavi:

Napoli: Reina, Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam, Zielinski, Diawara, Hamšik, Callejon, Mertens i Insigne.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Kroos, Casemiro, Modrić, Bale, Benzema i Ronaldo.