Nogomet
11

Osmina finala Kupa BiH: Željezničar i Sarajevo bez problema, Radnički iznenadio Travnik

Piše: E. B.
Plavi imaju prednost od dva gola pred revanš (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U prvim utakmicama osmine finala Kupa BiH Željezničar i Sarajevo savladali su bez problema GOŠK, odnosno Slaviju, a najveće iznenađenje priredio je Radnički, koji je slavio u Travniku.

Željezničar je na svom terenu dočekao GOŠK i goste ispratio kući s tri gola u mreži. U prvih pola sata Željezničar je igrao bezidejno, a gosti su odolijevali svim napadima Plavih. Ipak, domaći dolaze u vodstvo u 36. minuti preko Ognjena Đelmića, a četiri minute poslije Tiago pogađa prečku.

Đelmić svoj drugi gol postiže u 56. minuti iz penala, a na konačnih 3:0 povisio je Dženis Beganović u 75. minuti.

Sarajevo je odmah na početku utakmice pokazalo u kojem će smjeru ići utakmica u Istočnom Sarajevu. Već u 3. minuti Leon Benko je doveo našeg prvaka u vodstvo, a već u 14. minuti Ševko Okić na Benkinu asistenciju pogađa za 2:0. U 29. minuti Advan Kadušić je pogodio prečku gola Slavije.

Slavija je smanjila u 63. minuti, kada grešku Bojana Puzigaće koristi Stefan Barić. Ipak, u 89. minuti nakon sjajnog kontranapada Krste Velkoski pogađa za konačnih 4:1.

Adin Džafić je golom u 14. minuti doveo Radnički u vodstvo u Travniku, a Edin Junuzović je u 90. minuti pogodio za velikih 2:0.

Fedor Predragović je u 72. minuti donio minimalnu prednost Borcu pred revanš s Bratstvom.

Široki je slavio s 3:0 u Orašju, Radnik je savladao Rudar s 3:1 u gostima, a Sloboda je u Bosanskom Novom savladala Mladost s 2:1.

Rezultati prvih utakmica 1/8 finala Kupa BiH: Sloboda Bosanski Novi - Mladost 2:1, Borac - Bratstvo 1:0, Čelik - Sloboda 1:1, Travnik - Radnički 0:2, Željezničar - GOŠK 3:0, Slavija - Sarajevo 1:4, Orašje - Široki 0:3, Rudar - Radnik 1:3.