Nogomet
29

Kup BiH: Čeliku na megdan stiže Sloboda, Slavija dočekuje Sarajevo, GOŠK na Grbavici

Piše: E. I.
Prve utakmice osmine finala Kupa BiH igraju se danas. Najzanimljivije će biti u Zenici gdje Čeliku na megdan stiže lider prvenstvene tabele tuzlanska Sloboda. Oba kluba su u dobroj formi i očekuje se neizvjestan meč.

Tim sa Bilinog Polja pokušat će pobijediti velikog rivala. Uostalom, Zeničani su jedini nanijeli poraz Slobodi u dosadašnjem dijelu prvenstva. S druge strane, gosti s Tušnja pokušat će doći do povoljnog rezultata pred uzvrat u Tuzli.

Zanimljivo će biti i u Istočnom Sarajevu gdje Slaviji na noge dolazi Sarajevo. U domaćem taboru vjeruju kako mogu ponoviti partiju iz prvenstva gdje su na kraju slavili rezultatom 1:0. Bordo tim ima velike ambicije u najmasovnijem takmičenju i težit će da riješe pitanje o prolasku dalje već u prvoj utakmici.

Željezničar će odmjeriti snage sa GOŠK-om. Plavi su veliki favoriti u ovom meču i sve osim trijumfa bilo bi ogromno iznenađenje. Isto se odnosi na Široki Brijeg koji gostuje Orašju.

Travnik će na Piroti pokušati pobijediti Radnički iz Lukavca. Bratstvo iz Gračanice gostovat će u Banjoj Luci.

Radnik iz Bijeljine sjajno igra u prvenstvu. Uspješnu seriju pokušat će nastaviti u Kaknju protiv Rudara.

Sloboda iz Novog Grada težit će da pobijedi Mladost Doboj Kakanj. Imat će težak zadatak jer gosti igraju dobro u BHT Premijer ligi. Uzvratne utakmice su na programu 4. novembra.

Parovi i satnica:

Sloboda Novi Grad - Mladost Doboj Kakanj 15:00 sati Borac Banja Luka - Bratstvo Gračanica 15:00 sati NK Čelik - Sloboda Tuzla 15:00 sati NK Travnik - Radnički Lukavac 15:00 sati Rudar Kakanj - Radnik Bijeljina 15:00 sati Željezničar – GOŠK 15:00 sati Orašje - Široki Brijeg 15:00 sati Slavija – Sarajevo 15:00 sati