Nogomet
0

Kup BiH: Najzanimljivije na Tušnju, Bratstvo će pokušati eliminisati Borac

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostalih sedam utakmica osmine finala Kupa BiH igra se danas. Bez dvojbe, najzanimljivije će biti na Tušnju gdje će Sloboda ugostiti Čelik. Prvi dvoboja na Bilinom Polju završen je rezultatom 1:1.

U domaćem taboru vjeruju kako mogu pobijediti i eliminisati goste iz Zenice.

"Spremili smo se za ovakav tempo tijesnog rasporeda odigravanja utakmica i maksimalno spremni dočekujemo Čelik. Nakon Sarajeva ekipa je dobila dodatnu motivaciju i naši igrači su spremni da svima pokažu zbog čega su tu gdje se trenutno nalazimo na prvenstvenoj tabeli i u kupu", izjavio je Nedim Omerović, prvi pomoćnik šefa stručnog štaba FK Sloboda Husrefa Musemića.

Elvedin Beganović, strateg Čelika, nada se pozitivnom ishodu na Tušnju. Naglašava da njegovi izabranici mogu preskočiti Slobodu.

Sarajevu na megdan stiže Slavija. Pobjeda u Istočnom Sarajevu od 4:1 osigurala je plasman Bordo timu u narednu rundu. Prvi šef struke tima sa Koševa Miodrag Ješić suprostavit će komšijama kombinovan sastav.

"Neke igrače ćemo poštedjeti za utakmice koje nam dolaze. Pružit ćemo šansu mlađim igračima koji do sada nisu imali veliku minutažu", najavio je Ješić.

GOŠK-u na noge dolazi Željezničar koji je u Sarajevu slavio 3:0. Plavi najavljuju kako će pokušati pobijediti i u Gabeli. Izabranici Edisa Mulalića favoriti su u ovom meču.

Mladost Doboj Kakanj dočekuje na svom terenu ekipu Slobode iz Novog Grada koja je u prvom meču slavila 2:1. Izabranici Ibre Rahimića težit će da ubilježe trijumf i plasiraju se dalje.

Bratstvo iz Gračanice će na stadionu Luke odmjeriti snage sa Borcem. Tim iz Banja Luke je u prvom dvoboju ostvario minimalnu pobjedu. Domaći potcrtavaju kako će igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi porazili premijerligaša. Da li će uspjeti u tome, ostaje da vidimo.

Travnik će u Lukavcu pokušati nadoknaditi minus od dva pogotka.Radnički je na Piroti pomalo neočekivano slavio rezultatom 2:0. Veziri su svjesni da ih čeka težak zadatak. Ipak, vjeruju da mogu ostvariti svoj cilj.

Radnik iz Bijeljine je u prvoj utakmici u Kaknju savladao Rudar rezultatom 3:1. Uzvrat u Bijeljini trebao bi biti formalnost.

Parovi i satnica:

Sarajevo – Slavija 13:30 sati (4:1)

GOŠK- Željezničar 13:30 sati (0:3) Sloboda – Čelik 13:30 sati (1:1) Mladost DK- Sloboda Novi Grad 13:30 sati (1:2) Bratstvo- Borac 13:30 sati (0:1) Radnički Lukavac – Travnik 13:30 sati (2:0) Radnik - Rudar Kakanj 13:30 sati (3:1)

U zagradi su rezultati prvih utakmica.