Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
m.a.j.k.u vam nepismenu, cuj "osmerica". marsh nazad u osnovnu skolu bagro prmitivna
svi mi kazemo petorica osmorica al cinjenica je da po bosanskom jeziku u novije vrijeme da je pravilno reci osmerica tj peterica itd itd tak da ne blatite odmah novinare misleci da ste vi u pravu a ni lektire procitali niste
Po četverica njiha iz kjafirskih ekipa.
po pravopisu bosanskog jezika , autora senahida halilovića , novinar je ispravno napisao osmerica ... vama koji govorite srpski , hrvatski ili jugo-bošnjački jezik neka nesmeta ako čovjek piše svojim jezikom . vi govorite svojim , niko vam ne brani !
Sta ste se vas petnesterica napalili ...
po ko zna koji put moram umrijeti od smijeha radi vaše nepismenosti.. očigledan primjer kad se nepismeni seljak dočepa grada i kompjutera.. cccc
nije cudo sto su nam one ARZIJE i slicne njoj direktorice,na sta se mi furamo,j.e.b.e.m. ti seljake sve ih treba pobit,cim se rodi.
cuj OSMERICA,e nazadluka majko moja mila,kakva nepismenost,jos da pocnu pisat UNIDJES,jao seljaka i drzave tobe jarabi
Ja bi' rek'o da se ovaj kliks sprda s nama. Ovo vise nije slucajnost...
ja bi samo da mi neko nadlezan objasni, posto vidim da cetverica, peterica ili osmerica postaju standard...kako se stvara zenski rod po toj konstrukciji? jel njih cetvere, osmere? trla baba lan
mario i dario bi svoje dupe okacili na portal za broj klikova, a kamoli neke kontroverzne rijeci
Novokomponovane riječi bosanskog jezika tipa "osmerica", "halat" i "zohva" su nam donijele Sandžaklije u Sarajevo. Tako ti je kada izabereš Aliju i Bakira za vođe svoga naroda pa ti dovuku čitav Sandžak u Sarajevo i one bradonje s Bliskog istoka. Musliman sam, ali ovo što se nameće bošnjačkom narodu sa mog stanovišta kao Evropljanina koji teži zapadu, a tu Bosna i pripada ovo je neprihvatljivo!
j.e.b.o. te onaj ko te ucuo pravopisu,cuj "osmerica",retardu nepismeni.
stvar je da "osmerica" stvara vise klikova na vijest, od obicnih "osmorice" ili "osam igraca" (kako bi svaki pismen covjek napisao). klix ne zeli da bude ispravan, niti pravopisno, niti u prevodjenju niti u istinitosti vijesti - vazan je samo i samo broj klikova, jer tako se dize cijena reklamama.
Chelsea može biti samo aktuelni prvak lige šampiona, koliko znam oni su ispušili u finalu svjetskog klupskog prvenstva. Ali vi ionako nemate ni n od novinarstva.
Ja samm fakat mislio da je ovo ozbiljna WebStranica, a rade ne skolovani , kako bolan´´ osmerica´´ kad je osmorica i takvo nesto procitati na ovoj stranici je velika SRAMOTA:::::: i ko kontrolise vjesti prije nego i h postavite....??? Moja Nana (80 godina stara) koja nema ni dana skole bolje se gramaticki izrazava nego vi gospodo novinari.......