Popularni Buco za Klix.ba
0

Osmanhodžić: Sarajevo je dokazalo da je jak klub

Piše: Dalibor Bošnjak
Adnan Osmanhodžić Buco
Adnan Osmanhodžić Buco
Adnan Osmanhodžić Buco je jedan od bivših igrača Sarajeva, koji je s ovom ekipom ostvarivao dobre rezultate u domaćem prvenstvu i Evropi, a simpatije prema ekipi sa Koševa gaji i nakon završetka karijere. Igre bivšeg kluba prati i danas, zadovoljan je rezultatima i uvjeren u uspjeh.

Popularni Buco i nakon završetka karijere i dalje prati igre Sarajeva, posebno evropske utakmice. Gledao je i posljednje duele s Levskim i zadovoljan je performansama tima i načinom na koji Dragan Jović vodi Bordo ekipu.

"Sarajevo je ove godine u Evropskoj ligi pokazalo da je jak klub. Drago mi je da su se ostvarila moja predviđanja kada sam rekao da je Jović pravi izbor i da će posložiti ekipu kako treba. Ekipa je dosta dobra, posebno uz pojačanja poput Husejinovića i Hadžića. U drugoj utakmici protiv Levskog momci su pokazali karakter, nadoknadili zaostatak i plasirali se dalje. Rezultat 1:0 je bio veoma nezgodan", izjavio je Osmanhodžić.

Sarajevo večeras igra prvu utakmicu 3. pretkola Evropske lige protiv crnogorske Zete. Osmanhodžić smatra da treba zadržati pristup protivniku, kao i u slučaju Levskog, jer je to ključ uspjeha.

"Zetu ne poznajem mnogo, ali znam da bolje igraju u gostima. Ukoliko ekipa bude imala isti pristup kao protiv Levskog, u uspjeh ne sumnjam. Idealna bi bila pobjeda rezultatom 2:0", smatra Buco.

Osmanhodžić je pokušao napraviti paralelu između ekipe u njegovo vrijeme i sadašnjeg tima FK Sarajevo.

"Mislim da smo bili bolje pokriveni na pozicijama. Bilo je igrača koji bi se sada uklopili u ovu ekipu i obratno. Bili smo za nijansu kompletniji, ali i ova ekipa je zaista odlična", zaključio je Osmanhodžić.

On se uvijek rado sjeti svojih nastupa za Sarajevo, posebno u Evropi, a kako kaže, u sjećanju su mu posebno ostali golovi protiv Sigme i Bešiktaša.