"Plavi" položili oružje
0

Osim: U Izrael idemo na izlet, možda odmorim neke igrače

Sarajevo-x.com
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Poraz pred 15.000 navijača Željezničara posebno je teško pao treneru Amaru Osimu. Njegova ekipa je bila puno bolja u prvom poluvremenu, ali je Maccabi slavio sa 2:0. Osim smatra da je sve gotovo, tako da razmatra mogućnost da odmori neke igrače u revanšu, jer se bliži početak Premijer lige i utakmica sa Širokim Brijegom.

Osim je rekao da se za poraz od Maccabija ne može kriviti samo nedostatak sreće, iako je Željezničar dobro stajao na terenu većim dijelom utakmice. Dodatna prednost za izraelsku ekipu je, smatra Osim, mnogo veći budžet koji iznosi oko 20 miliona eura.

Što se tiče utakmice, Osim je rekao da je njegova ekipa bila bolji protivnik u prvom poluvremenu, te da je pružila snažan otpor. On smatra da se Željezničar nema čega stidjeti. Zahvalio se Osim i navijačima koji su napravili sjajnu atmosferu na stadionu Asim Ferhatović Hase. Revanš u Izraelu smatra izletom. Moguće je i da odmori nekoliko važnih igrača kako bi ih sačuvao za utakmicu 1. kola Premijer lige koju "plavi" igraju protiv Širokog Brijega.

Trener Maccabija, Motti Ivanir, zadovoljan je pobjedom na gostujućem terenu. Svjestan je da se radi o velikoj prednosti pred revanš. On smatra da je njegova ekipa odigrala katastrofalno prvo poluvrijeme, ali da su izmjene u sastavu preokrenule situaciju u korist Maccabija. Ivanir je rekao da je Željezničar odlična ekipa koja mu je zadala mnogo problema.

Revanš susret se igra sljedećeg četvrtka u Tel Avivu.