Težak izazov
46

Osim pred gostovanje na Pecari: Široki može biti motivisaniji, ali i više u stresu

D. B.
Amar Osim (Foto: D. S./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: D. S./Klix.ba)
Ekipu Željezničara u 6. kolu Premijer lige BiH očekuje teško gostovanje na Pecari kod Širokog Brijega, a trener Plavih Amar Osim je bio oprezan u izjavama.

Željezničar na gostovanje Širokom Brijegu ide nakon remija sa Slobodom na Grbavici.

"Stanje u ekipi je dobro onoliko koliko može biti nakon utakmice u kojoj smo podbacili. Što se tiče brojnog stanja, puno je bolje nego pred prošlu utakmicu. To je dobro, ali za šta će biti dovoljno, vidjet ćemo", izjavio je Osim.

Širokobriježani nisu dobro otvorili novu sezonu te imaju samo četiri boda. To može biti dvosjekli mač.

"Imaju imperativ pobjede kad god igraju kući. Oni su dovoljno dobar klub da se od njih očekuje pobjeda kad igraju kući. Mogu biti motivisaniji nego inače, ali i više u stresu nego inače. Igraju derbi sa Željom na domaćem terenu, mislim da će se angažirati puno. Za vrijeme utakmice ne razmišljaš o bodovima, učinit će sve da pobijede", rekao je trener Želje.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Nakon gostovanja na Pecari slijedi derbi s gradskim rivalom Sarajevom.

"Derbi je dovoljno jaka utakmica da imamo motiv i obavezu bez obzira na to šta se dogodi ranije. Ta utakmica ima specifičnu težinu, ali je lakše u nju ući s dobrim rezultatom zbog atmosfere. Ako izgubimo od Širokog, a nadam se da nećemo, jedina utakmica koja nas može brzo vratiti u realnost je derbi kojem se posvećujemo. To je najvažnija utakmica u sezoni za naše navijače, moramo se i ponašati donekle u skladu s tim", jasan je bio Osim.

Od nastupa Semira Štilića zasad nema ništa.

"Nismo ga planirali baciti u vatru, ne izgleda loše, ali se za tri sedmice ne može spremiti. Nije dugo igrao, to razmišljanje možda nije ispravno, ali u iskustvu imamo uporište. On nije 'kilav', ali je imao četiri mjeseca pauze. Bolje je sačekat još malo, čeka nas osam mjeseci borbe. Bit će prostora da pokaže šta zna", poručio je šef stručnog štaba Plavih s Grbavice.

Damir Sadiković (Foto: D. S./Klix.ba)
Damir Sadiković (Foto: D. S./Klix.ba)

Potom se novinarima obratio i prvotimac Damir Sadiković.

"Dobro se osjećam, prošao sam pripreme, zdrav sam. Ušao sam u prvenstvo trkački raspoložen. Dominirali smo u svim dosadašnjim utakmicama, u posljednjoj smo podbacili. Na Pecari će biti borbeno i tvrdo, ko bude više skoncentrisan, pobijedit će", zaključio je Sadiković.