Željo sutra slavi duplu krunu
0

Osim: Pokušat ćemo biti najbolji tim u historiji zajedničke lige BiH

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fudbalski klub "Željezničar" u narednom, 29. kolu Premijer lige BiH, u popularnoj "Dolini ćupova" dočekat će FK Kozara. Međutim, bit će to više od utakmice, bit će to događaj za cijeli grad i sve građane, jer će Željo na Grbavici proslaviti duplu krunu, kazano je na današnjoj konferenciji za medije.

Gradimir Gojer, član Uprave FK Željezničar, kazao je kako su ostvarili sve ciljeve, te će u odličnoj, prazničnoj atmosferi odigrat i posljednje dvije utakmice ove sezone.

"Grad Sarajevo i njegovi građani pozdravit će sutra jedan od najvećih trenerskih uspjeha Amara Osima. Citirat ću gospodina Žuju, predsjednika kluba, koji je kazao da je ovo samo početak onoga što ćemo postići sa ovom ekipom u budućnosti", istako je Gojer.

Što se tiče zvaničnog dijela proslave duple krune, Bulend Bišćević, legenda Želje kazao je kako navijače, ali i sve one koji sutra dođu slaviti uspjeh plavih, dočet će brojna iznenađenja.

"Program će zvanično krenuti u pola pet, prije početka utakmice sa Kozarom kada ćemo predstaviti cijeli omladniski pogon Željezničara sa njihovim trenerima, dok navijače na poluvremenu očekuje jedno iznenađenje. Bit će tu i tombola, načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo dodjelit će nam nagradu, a nakon utakmice igračima i trenerima dodijelit će se pehari i medalje. Na kraju je planiran nastup jednog benda čime ćemo ozvaničiti naše slavlje",naglasio je Bišćević.

Amar Osim, trener plavih i čovjek koji je glavni "krivac" za sve, kazao je kako će u dvoboju protiv Kozare izvesti najbolji tim, sličan onome protiv Širokom Brijega, te će pobjedom i sa više golova nastojati oboriti sve rekorde Premijer lige BiH.

"Imamo motiv da osvojimo 70 bodova i da postignemo više golova nego bodova. Trenutno smo na 65 golova pa ćemo se potruditi da taj broj još povećamo. Ako ostvarimo pobjedu bit ćemo i najbolji domaćin. Sve u svemu pokušat ćemo bit najbolji tim u historiji zajedničke lige BiH", zaključio je na kraju Osim.