Derbi na Grbavici
0

Osim: Pobjeda protiv Borca za veće šanse za titulu

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana konferencija za medije na kojoj je trener Plavih Amar Osim pozvao na oprez protiv Borca u 23. kolu Premijer lige riječima da se radi o izuzetno važnom susretu u kojem pobjeda može znatno povećati šanse njegove ekipe za odbranu titule prvaka. Utakmica se igra na stadionu Grbavica, u subotu 21. aprila u 20 sati.

Amar Osim je novinarima rekao da od igrača očekuje maksimalnu ozbiljnost, disciplinu i zalaganje u susretu s Borcem, opasnim protivnikom koji itekako zna zadati velike probleme.

"Najvažnije je da imamo ispravan pristup i budemo koncentrisani. Nadam se da nećemo biti na nivou kao protiv Olimpica i Travnika. Susret s Borcem je izuzetno važan, jer pobjedom možemo povećati šanse za osvajanje titule. Ja bih bio zadovoljan i minimalnom pobjedom, jer je borac odlična ekipa, a u suštini je najvažnije osvojiti tri boda. Trebamo biti oprezni, jer je borac tim bez kompleksa, a to je značajan preduvjet za uspjeh. Moramo dati maksimum i pokušati izvršiti pritisak na naše protivnike", izjavio je Osim.

Zajko Zeba, ponajbolji igrač Željezničara, smatra da je njegova ekipa kvalitetnija i da će ostvariti pobjedu, iako poštuje Borac.

"Borac respektujem, ali mi smo bolja ekipa i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Naši protivnici su iskusni, odlično se poznajemo i to će biti dobra utakmica. Mislim da je dovoljno da igramo našu igru, a rezultat će doći sam po sebi. Naša sudbina je u našim rukama", kazao je zeba.

Almir Gredić je rekao da navijačima ne treba poziv i da su rezultati dovoljan pokazatelj da igraju kvalitetan i atraktivan fudbal.

"Naše ćemo protivnike dočekati na pravi način. U Banjoj Luci nam je bilo lijepo, nismo imali nikakvih problema, tako da ćemo i mi biti dobri domaćini. Očekujem fer i sportsko nadmetanje, a bolja ekipa neka pobjedi", rekao je član Predsjedništva Želje.