"Kvalitetni smo, ali..."
0

Osim: Nema straha od Olimpica, nego od opuštanja

Klix.ba
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbaleri Željezničara nakon dva vezana gostovanja, u 19. kolu Premijer lige BiH protiv Zrinjskog (0:0) i Borca u polufinalu Kupa BiH, u subotu od 19 sati će ponovo izaći pred domaće navijače na Grbavici. Izabranici menadžera Amara Osima će ugostiti gradskog rivala Olimpic, protiv kojeg imaju gotovo stopostotan učinak.

"Nema straha od Olimpica, ali me strah eventualnog opuštanja igrača. Sam pogled na tabelu treba razbuditi sve one koji misle da će biti lako. Olimpicovo peto mjesto daje im za pravo da se mogu nečemu nadati na Grbavici. Pogotovo u ovoj sezoni. Mi imamo kvalitet, publiku i još neke stvari, ali Olimpic ima rasterećenost. Nemaju šta izgubiti, a imaju ekipu koja svakome može napraviti problem i zbog toga treba biti oprezan. Učinit ćemo sve da presudi kvalitet, jer on je definitivno na našoj strani", kaže Osim, prenosi fkzeljeznicar.ba.

Uz subotnju utakmicu sa Olimpicom i onu u srijedu sa Čelikom, također na Grbavici, Željezničar bi mogao napraviti veliki posao u borbi za šampionsku titulu.

"Nije lako pobijediti dva puta uzastopno kod kuće. Samo da podsjetim, prošle sezone smo dobili Travnik, a nakon toga smo izgubili od Slobode. Slažem se da smo sa dvije pobjede bliži konačnom cilju, odnosno šampionskom naslovu. Mislim da će nam za titulu biti dovoljno šest pobjeda i dva remija do kraja prvenstva", smatra Osim.

Što se tiče igračkog kadra, izuzmemo li od ranije povrijeđenog Semira Kerlu, koji bi se trebao vratiti u tim na gostovanju kod Zvijezde naredne subote, upitan je nastup Josipa Kvesića.

"Danas na treningu ćemo vidjeti kakva je situacija. Ima povredu mišića i postoji strah. Ako ne bude sto posto spreman, nećemo rizikovati. Bekrić je zdrav, ali imam slatke muke u veznom redu nakon utakmice protiv Borca. U vrhu napada zaigrat će Adilović koji se odmorio u Kup utakmici", otkrio je Osim, iskoristivši priliku da pozove navijače da u što većem broju dođu na Grbavicu i podrže ekipu u pohodu na novu pobjedu.