Bivši i sadašnji treneri
52

Osim odbio rukovanje s Petrovićem pa poslije utakmice objasnio svoj potez

K. H.
Amar Osim i Slavko Petrović
Amar Osim i Slavko Petrović
Trener Željezničara Amar Osim odbio je da se rukuje s bivšim trenerom ovog kluba, a sada šefom stručnog štaba FK Radnik Slavkom Petrovićem u meču 20. kola Premijer lige BiH.
Osim je nakon meča rekao da ne želi posebno objašnjavati svoj potez, ali da to ima veze s događajem od prije devet-deset mjeseci, kada je Željezničar ostao bez licence za nastup u Evropi jer nije na vrijeme isplatio dugovanja bivšem treneru.

"Vezano je za događaje od prije devet-deset mjeseci. Da vam ne crtam", poručio je Osim na pitanje zbog čega nije želio da se rukuje.

Nakon toga, oglasio se i Petrović koji je rekao da se više nikada neće javiti nikome iz Željezničara te da nije on kriv što mu klub ranije nije isplatio dugovanja.

"Ne znam da li to neka moda u Željezničaru pa da se treneru ne pruža ruka. To je prvo odbio uraditi Dino Pekić kada sam prišao kulturno klupi gostiju i poželio im sve najljepše, što je i zadatak domaćeg trenera, ali mi je odmah odmahnuo rukom kao da ne prilazim. Nakon toga je i trener odbio da se rukuje. Ja mislim da je to stvar kulture. Ako Željezničar promaši tri puta zacrtani datum isplate jednom treneru, nisam ja kriv. Ja se više nikada u životu od njih neću nikome javljati i to nema veze sa sportom i nogometom", kazao je Petrović.

Inače, susret 20. kola između Radnika i Željezničara završen je bez pobjednika (0:0).