Primera
0

Osasuna bolja od Gijona, Betis savladao Mallorcu

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U nedjeljnim susretima drugog kola španske nogometne lige strijelci nisu bili odviše rapoloženi kao u subotu, pa su u četiri odigrana susreta postignuta tek četiri pogotka, i to na samo dvije utakmice.

Za razliku od subote kad je u četiri odigrane utakmice palo čak 15 golova, nedjeljno poslijedpodne nije bilo idealno za postizanje pogodaka. Betis je na svom stadionu slavio s minimalnih 1-0 protiv Mallorce i to pogotkom Rubena Castra na samom kraju susreta, tačnije u 87. minuti.

Osasuna je kao domaćin bila bolja od Sporting Gijona s 2-1. Nino je u 28. minuti doveo domaći sastav u vodstvo, a samo tri minute nakon toga Alvaro Cejudo udvostručio je to vodstvo. Sporting Gijon je uspio smanjiti preko Davida Barrala u 75. minuti, ali do boda nije uspio doći.

Racing Santander i Levante odigrali su bez pogodaka, baš kao i Rayo Vallecano i Zaragoza. U kasnijem terminu igraju Espanyol i Athletic Bilbao.

Španska Primera, 2. kolo, rezultati:

Betis - Mallorca 1-0 (Castro 87) Osasuna - Sporting Gijon 2-1 (Nino 28, Cejudo 31 / Barral 75) Racing Santander - Levante 0-0 Rayo Vallecano - Zaragoza 0-0

Redoslijed: 1. Real Madrid 6, 2. Valencia 6, 3. Betis 6, 4. Barcelona 4, 5. Real Sociedad 4.