Primera liga
0

Betis i dalje stopostotan, preuzeo vrh tabele

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Betisa pobjedom nad Zaragozom 4:3 preuzeli su vrh španske nogometne lige, osvojivši maksimalnih 12 bodova u prva četiri kola.

Betis i Zaragoza priredili su pravu poslasticu za navijače u posljednjoj utakmici 4. kola Primere. Navijači na stadionu Benita Villamarina mogli su vidjeti čak sedam pogodaka od kojih je domaći sastav zabio četiri. Paragvajac Roque Santa Cruz doveo je domaćine u vodstvo već u 8. minuti susreta. Samo tri minute kasnije, na 2:0 povisio je Salvo Sevilla pogotkom iz jedanaesterca. U 35. minuti prvog poluvremena za goste je rezultat uspio smanjiti Portugalac Helder Postiga, čime je ostavio nadu svojoj ekipi da u nastavku mogu do bodova.

Međutim, po povratku iz svlačionice, Betisu su bile dovoljne dvije minute inspiracije u kojima je postigao dva pogotka. Najprije je je Benat, ponovno iz jedanaesterca, povisio na 3:-1, a samo minutu kasnije Santa Cruz zabio je svoj drugi pogodak koji je, činilo se riješio svako pitanje oko pobjednika.

No, u 70. minuti utakmice, golman Betisa Castro neoprezno starta na suparničkog igrača izvan svog kaznenog prostora i dobiva izravni crveni karton. Sedam minuta nakon isključenja Franco Zuculini smanjuje na 4:2, a samo dvije minute nakon toga Juan Carlos zabija za 4:3. Betis je u tim trenucima opasno visio i bio je zreo za primiti još jedan pogodak, ali rezultat se do kraja nije mjenjao. Betis je preuzeo vodstvo od Valencije s maksimalnih 12 bodova na prvenstvenoj tabeli. Idućeg ponedjeljka nogometaši Betisa gostuju kod Getafea.

U drugom susretu večeri Espanyol je u sudijskoj nadokandi utakmice savladao Getafe 1:0, a kasni pogodak djelo je Urugvajca Waltera Pandianija koji je zabio u 92. minuti susreta. Espanyolu je ovo bila premijerna pobjeda u sezoni, kojom su pobjegli s predzadnjeg mjesta tabele.

Primera, 4. kolo, rezultati:

Betis - Zaragoza 4-3 (Santa Cruz 8, 49, Sevilla 11-11m, Benat 48-11m / Postiga 35, Zuculini 77, Carlos 79) Espanyol - Getafe 1-0 (Pandiani 90+2)