Primera
0

Barcelona lako protiv Zaragoze, Betis 472 minute bez gola

Totalsport
Nogometaši Barcelone izjednačili su se, barem privremeno, na vrhu prvenstvene tabele s Real Madridom zahvaljujući pobjedi od 4-0 nad Zaragozom, u sklopu 13. kola Primere na Nou Campu.

Nogometaši Josepa Guardiole poveli su u 18. minuti preko Gerarda Piquea koji je nabačenu loptu Xavija iz slobodnog udarca glavom pospremio u mrežu. Zaragoza je nakon toga odlijevala napadima Barcelone sve do 43. minute kada je Lionel Messi na asistenciju Cesca Fabregasa zabio za 2-0. Bio je to 15 gol omalenog Argentinca u Primeri ove sezone.

U nastavku susreta Katalonci su nastavili s dominacijom, a na novi pogodak gledatelji su morali čekati svega devet minuta. Carles Puyol upisao je svoj prvi pogodak ove sezone za Barcelonu u španskoj ligi. Konačnih 4-0 postavio je David Villa koji je postigao svoj tek prvi gol u Primeri od 6. kola i utakmice protiv Atletico Madrida (5-0).

U kasnijem terminu Real Madrid može vratiti tri boda prednosti ukoliko svlada trećeplasiranu ekipu prvenstva Valenciju.

U ranije odigranoj utakmici subotnjeg 13. kola Villarreal je na svom terenu s 1-0 bio bolji od Betisa. Strijelac jedinog gola bio je Borja Valero u 21. minuti susreta. Betis je upisao svoj sedmi poraz sezone u 13. kolu prvenstva, a nakon svega četiri kola bio je na diobi prvog mjesta zajedno sa Valencijom sa devet osvojenih bodova.

Osim toga, Betis je postavio i novi klupski rekord po neefikasnosti. Naime, ovo je prvi put u klupskoj povijesti da ekipa nije postigla pogodak pune 472 minute u najvišem rangu španskog prvenstva. U posljednjih osam utakmica Betis je uspio postići samo jedan gol i to Real Madridu 15. oktobar.   Primera, 13. kolo:

Barcelona - Zaragoza, 4-0 (Pique 18, Messi 43, Puyol 54, Villa 75) Villarreal - Betis, 1-0 (Borja Valero 21)