Osam golova u mreži Osasune
0

VIDEO / Barcelona do rekordne pobjede u Guardiolinoj eri

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon prošlotjednog remija (2-2) kod Real Sociedada nogometaši Barcelone na Nou Campu su u srazu četvrtog Primerina kola natrpali Osasuninu mrežu pobjedivši 8-0.

Riječ je o rekordnoj pobjedi katalonskog sastava u eri Josepa Guardiole u kojoj je hat-trick postigao Lionel Messi, dva gola dodao David Villa, a po jedan, uz autogol Roversija, Xavi i Fabregas.

Argentinac se izjednačio na listi strijelaca s vodećm Valencijinim napadačem Javierom Soldadom. Obojica imaju po pet golova. Cristiano Ronaldo, uz utakmicu manje, stoji na četiri postignuta gola.

Prvi je put otkako je na klupi Barçe Guardiola suparniku sučelio 3-4-3 početnu postavu, s Danijem Alvesom na poziciji desnog krila.

Odigrao je inače Brazilac svoju stotu utakmicu za Barcelonu u španskom prvenstvu.

Prvi je put u Primeri za Barçu nakon derbija s Realom 16. aprila nastupio Carlos Puyol. Zaigrao je od početka utakmice, a Guardiola ga je zamijenio već u 53. minuti.

Nogometaši Valencije zadržali su se na čelnom mjestu tabele došavši i do treće pobjede (1-0) u Gijonu kod Sportinga. Opet je heroj sastava Unaija Emeryja bio Javer Soldado, koji je zabio peti ovosezonski pogodak od šest Valencijinih ukupno.

Do druge je pobjede došla i Malaga, i to pogotkom Martina Demichelisa nakon kornera Santija Cazorle, dok je Villarreal upisao novi, drugi ovosezonski poraz (1-0) na gostovanju kod Granade. Giuseppe Rossi promašio je 11-erac za goste u 79. minuti.

 Primera, 4. kolo (3. odigrano):

Sporting – Valencia 0-1 (Soldado 30) Granada – Villarreal 1-0 (Uche 56) Mallorca – Malaga 0-1 (Demichelis 39) Barcelona – Osasuna 8-0 (Messi 5, 41, 79, Fabregas 13, Villa 34, 76, Roversio 40-ag, Xavi 57)

Redoslijed: 1. Valencia 9, 2. Barcelona 7, 3. Real Madrid 6 (-1), 4. Malaga 6, 5. Betis 6 (-1), 6. Sevilla 4 (-1)...