Primera
0

VIDEO / Messi nastavio veliku seriju pogodaka na Nou Campu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Barcelona je u 11. kolu španskog prvenstva s 5-0 na Nou Campu bila bolja od Mallorce. Hat-trick za katalonsku ekipu postigao je Lionel Messi.

Messi je nastavio s ovosezonskom tradicijom postizanja pogodaka samo na domaćem terenu. Podsjetimo, Argentinac je u pet odigranih utakmica na Nou Campu (prije susreta s Mallorcom) postigao 10 pogodaka, odnosno po tri Osasuni i Atletico Madridu, te po dva Racingu i Villarrealu. Novi hat-trick, treći ove sezone, postigao je u subotu navečer, kada je njegova Barcelona s lakoćom savladala Mallorcu s 5-0.

Messi je mrežu gostiju načeo u 13. minuti pogotkom iz jedanaesterca. Osam minuta kasnije Messi pogađa i za 2-0 nakon asistencije Adriana. Joan Cuenca prošao je po desnoj strani Barceloninog napada, ubacio loptu u kazneni prostor gdje je Adriano možda i htio uputiti udarac prema golu, ali je ispalo kao genijalna asistencija Messiju. Argentinac postiže svoj treći pogodak nakon jednog odličnog dubinskog ubacivanja Brazilca Danija Alvesa.

U petoj minuti nastavka svoj prvi pogodak za Barceloninu seniorsku ekipu postiže mladi 20-godišnji Cuenca nakon još jedne asistencije Adriana. Cuenca je primio neometan loptu na rubu 16 metara, vješto zaobišao golmana Aouatea i pogodio za 4-0. Kao šlag na tortu, u 91. minuti utakmice, Brazilac Dani Alves pravom je "bombom" zabio za konačnih 5-0. Brazilac je s 25 metara iskosa, s desne strane, primio jednu loptu, te uputio topovski udarac koji se odbio od stativu iza gol-crte izraelskog golmana Aouatea.

Barcelona se barem privremeno vratila na vrh Primere sa jednim bodom više od Levantea i dva više od Real Madrida.

Spomenimo još da je Villarreal upisao tek drugu pobjedu sezone protiv Rayo Vallecana. Strijelci za "žutu podmornicu" bili su Soriano i Borja Valero.

Primera, 11. kolo, rezultati:

Barcelona - Mallorca 5-0 (Messi 13-11m, 21, 30, Cuenca 50, Dani Alves 90+1) Valencia - Getafe 3-1 (Feghouli 12, 25, Aduriz 76 / Diego Castro 23) Villarreal - Rayo Vallecano 2-0 (Soriano 20, Borja Valero 67)

Redoslijed: 1. Barcelona 24, 2. Levante (-1) 23, 3. Real Madrid (-1) 22, 4. Valencia 21