Primera
0

Messijeva tri, Barcina četiri gola kod Malage

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Nakon dosta prosječnih predstava u gostima ove sezone, u nedjelju su nogometaši Barcelone eksplodirali, te su s 4-1 slavili kod Malage. U pitanju je zaostala utakmica 1. kola Primere.

Apsolutni junak utakmice bio je Lionel Messi koji je postigao tri od četiri pogotka Barcelone. Treba reći da je dosad ove sezone Messi postigao samo jedan gol u gostima (u Bilbauu), no ovom je prilikom naplatio sva prethodna gostovanja. Prvi je gol dao u 33. minuti krasnim skokom i odmjerenim udarcem glavom. Potom je bio pribran i u 51. minuti, a četvrti je gol svoje ekipe dao u 82. kada se sjurio prema suparničkim vratima, prošao dvojicu igrača i poslao dijagonalnu loptu kraj golmana Malage. Time je Messi došao do 22. pogotka ove sezone u Primeri, te je opet prvi strijelac lige. Istina, Cristiano Ronaldo ima utakmicu manje, te jedan gol manje.

Recimo i da je Messi u drugom dijelu pogodio vratnicu iz slobodnog udarca.

Malaga tako i dalje nema nikakvu ideju kako slomiti Barcelonu. U posljednjih jedanaest utakmica su izvukli tek jedan remi, a deset su puta gubili. Prosječno je u tim porazima Malaga primala tri pogotka, a ovaj put još i više.

Trećeplasirana Valencija je kiksala u prijepodnevnom terminu kod Osasune. Činilo se da će gol najboljeg Valencijinog najboljeg napadača Soldada u 84. minuti presuditi, no domaćin je izjednačio na 1-1 u 90., a strijelac je bio Lolo.

Primera, zaostalo 1. kolo:

Malaga - Barcelona 1-4 (Rondon 85 / Messi 33, 51, 82, Sanchez 48) Osasuna - Valencia 1-1 (Lolo 90 / Soldado 84)

Rayo Vallecano - Mallorca 0-1 (Ramis 57) Levante - Zaragoza (kasnije) Real Madrid - Athletic Bilbao (kasnije)

Redoslijed: 1. Real Madrid 46 (-1), 2. Barcelona 44, 3. Valencia 35, 4. Levante 30 (-1), 5. Espanyol 28..., 10. Malaga 25...