Teško gostovanje Katalonaca
8

Dva gola Messija za preokret Barcelone kod Levantea

Totalsport
Igrači Barcelone slave Messijev gol (Foto: AFP)
Igrači Barcelone slave Messijev gol (Foto: AFP)
Lionel Messi donio je sva tri boda nogometašima Barcelone zabivši oba pogotka pri 2-1 pobjedi njegove momčadi na gostovanju kod neugodnog Levantea u subotnjem susretu 34. kola Primere.

Najprije je u 64. minuti Argentinac nakon lijepoga duplog pasa s Alexisom Sanchezom neobranjivo plasirao loptu s ruba 16-erca u donji desni kut domaćeg golmana Munue za 1-1, da bi osam minuta kasnije realizirao 11-eac koji je upitno iznudio Cuenca.

Iz 11-erca su i domaći poveli u 23. minuti. Strijelac je bio Barkero.

Sudac Teixeira Vitienes kaznio je Sergija Busquetsa žutim kartonom a njegovu momčad penalom zbog veznjakova igranja rukom, iako je bilo vidljivo da reprezentativac nastoji privući ruke tijelu u trenutku dodira s loptom.

Messi se s dva nova gola izjednačio po broju prvenstvenih golova u sezoni s Cristianom Ronaldom. Obojica zadnjih pet utakmica čekaju s 41 postignutim pogotkom, novim rekordom Primere.

Također je sjajni Argentinac u subotu navečer izjednačio klupski rekord Brazilca Ronalda, koji je u sezoni 1996/97 zabijao zaredom u deset prvenstvenih nastupa. Priliku srušiti ga Messi će imati iduće subote u "clasicu" protiv Reala na Nou Campu.

U svim je nastupima ove sezone sezone senzacionalni Argentinac skupio 63 gola.

Levante je na svom travnjaku prvacima pružio izvanredan otpor podsjetivši da se radi o iskusnoj momčadi koja je početkom sezone držala čelno mjesto tabele.

Trener Katalonaca Josep Guardiola ušao je u utakmicu s planom da odmori Iniestu, Danija Alvesa i Piquea, no ulazio nije jedino Pique.

 Primera, 34. kolo:

Real – Sporting Gijon 3-1 (Higuain 37, Ronaldo 74, Benzema 82 / De las Cuevas 30-11m)

Levante - Barcelona 1-2 (Barkero 23-11m / Messi 64, 72-11m)

Tabela:

  1. Real Madrid 85
  2. Barcelona 81
  3. Valencia 52 (.1)
  4. Malaga 50 (-1)...
  5. Sporting Gijon 28...