Nogomet
0

Oruč: Pri spomenu Sarajeva, Musemić emotivno reagira

Piše: J. Hadžiahmetović
Abdihodžić, Oruč i Osmanagić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Abdihodžić, Oruč i Osmanagić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Uoči sutrašnje utakmice 29. kola Premijer lige BiH, u kojem FK Sarajevo gostuje kod Zrinjskog, prvi trener Bordo tima Abdulah Oruč, igrači Amer Osmanagić i Almin Abdihodžić izrazili su nadu u dobar rezultat.

FK Sarajevo osigurao je drugo mjesto na tabeli, tako da sutrašnji rezultat neće imati veliku važnost za tim sa Koševa. Međutim, kako je kazao Oruč, u Mostar idu po pobjedu i nova tri boda.

"Mi nemamo rezultatski imperativ u smislu plasmana. Ali, postoji obaveza da odigramo kvalitetno i da nastavimo pozitivan niz kada su u pitanju igre i rezultati. Imamo određenih problema sa povredama i kartonima, ali vjerujem da ćemo imati snage za dobar rezultat", kazao je Oruč koji zbog kartona ne može računati na Amera Dupovca i Nemanju Zlatkovića. Zbog povreda, u sutrašnjoj utakmici neće nastupiti ni Dejan Bandović, Alen Melunović i Samir Radovac.

Međutim, kako ja kazao Oruč, raspolaže sa dovoljno kvalitetnih igrača da nadomjesti svaki izostanak.

Almin Abdihodžić, golman Sarajeva (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Almin Abdihodžić, golman Sarajeva (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Među stativama Bordo tima sutra će stajati mladi golman Almin Abdihodžić, koji je kazao da će igrači sutra dati sve od sebe da bi ubilježili dobar rezultat na stadionu pod Bijelim brijegom.

"Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu u Mostaru i da ćemo se u Sarajevo vratiti neporaženi. Želio bih se zahvaliti šefu na ukazanoj prilici da upišem svoj prvi nastup kao igrač FK Sarajevo", kazao je Abdihodžić.

Priliku protiv Plemića će dobiti i 24-godišnji Amer Osmanagić.

"Utakmica u Mostaru je dobra prilika za nas koji smo malo manje igrali i da na najbolji način iskoristimo priliku koja nam je ukazana", kazao je Osmanagić.

Amer Osmanagić, vezni igrač Sarajeva (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Amer Osmanagić, vezni igrač Sarajeva (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Oruč je jučer cijeli dan proveo sa šefom stručnog štaba tima sa Koševa Husrefom Musemićem za kojeg je rekao da se dobro osjeća.

"Ljekari predviđaju da će njegova rehabilitacija trajati maksimalno pet sedmica. Ne mogu vam reći da li će ili neće voditi Sarajevo u narednoj sezoni. Pri svakom spomenu Sarajeva, on temperamentno reaguje. Trebat će vremena da se stišaju emocije i da situaciju prihvati na jednostavniji način. Emocije ga povuku kad god pričamo o timu, tako da je bolje što manje govoriti o tome", kazao je Oruč.

Prvi trener Bordo tima uradio je analizu Zrinjskog, za kojeg je rekao da imaju mnogo novih igrača i oscilacija u rezultatima, ali da su kvalitetna ekipa sa dobrim trenerom.