Nogomet
50

Tatomirović: Samo je pobjeda pozitivan rezultat protiv Širokog Brijega

Piše: D. B.
Ivan Tatomirović (Foto: D. S./Klix.ba)
Ivan Tatomirović (Foto: D. S./Klix.ba)
Sarajevo će u nedjelju u utakmici 3. kola BHT Premijer lige ugostiti ekipu Širokog Brijega, a nogometaš Bordo ekipe, Ivan Tatomirović, smatra da je pobjeda jedini pozitivan rezultat za njegov tim.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Na današnjoj konferenciji za medije uoči utakmice između Sarajeva i Širokog Brijega prisustvovali su prvi pomoćnik šefa stručnog štaba ekipe sa Koševa Husrefa Musemića, Abdulah Oruč te nogometaš Ivan Tatomirović.

Oruč je rekao da se ekipa oporavila od teške utakmice protiv Slavije te da spremno očekuje derbi sa Širokobriježanima.

"Ovu sedmicu smo iskoristili za oporavak od utakmice sa Slavijom odigrane u nedjelju, kada je temepratura bila zaista visoka, tako da spremno dočekujemo susret sa Širokim Brijegom. Svakako očekujem jednu dpbru igru, ali i pobjedu FK Sarajevo. To je jedno što može zadovoljiti stručni štab, igrače i navijače", izjavio je Oruč.

Abdulah Oruč (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Abdulah Oruč (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Na povrede su se požalili Asmir Suljić, Vule Trivunović i Muhamed Džakmić.

"Suljić i Trivunović su radili s ekipom, a očekuju nas još dva treninga. Oni će vjerovatno biti spremni za utakmicu, dok je Džakmićev nastup upitan. On nije radio s ekipom, nego individualno. Moguće je da u igru ući s klupe. Dobro je to što su se neki igrači istakli, tako da imamo opcija. Među njima je i Anid Travančić, koji će sigurno dobiti priliku", dodao je Oruč.

O protivniku je govorio s mnogo respekta, a smatra kako ni jedna ekipa neće igrati bez opreza.

"To je jedan ozbiljan i dobro posložen tim. Imaju veliki roster, tako da mogu rotirati. Imaju jaku odbranu, vezni red i krila koji dosta trče, kao i efikasan napad. Poznajemo ih dobro, njihove prednosti, ali i mane. Na Koševu imaju tradiciju dobrih rezultata, ne smatram da će srljati, kao što nećemo ni mi. Bit će to jedna taktički zahtjevna utakmica koja će se igrati na visokom nivou, s mnogo trčanja. Pronaći ćemo rješenje za njihovu igru. Radimo i na našem problemu s realizacijom", izjavio je Musemićev pomoćnik.

Ivan Tatomirović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Ivan Tatomirović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Novinarima se obratio i Tatomirović, koji je istakao da je pobjeda jedini pozitivan rezultat za njegov tim.

"Za neke je ovo mali derbi, a za mene je utakmica kao i svaka druga. Moramo odigrati agresivnije i opreznije nego u Lukavici, a jedini pozitivan rezultat za nas je pobjeda. Protiv Slavije smo odigrali tešku utakmicu, uočili smo nekoliko grešaka, koje smo otklonili. Rezultati Širokog u Evropskoj ligi su za pohvalu, na Koševo dolaze s motivom više, ali mi ne bježimo od odgovornosti. Pritisak u FK Sarajevo je uvijek prisutan, posebno nakon loših rezultata, ali igrači koji igraju u ovom klubu moraju znati kako se s tim nositi. Utakmica sa Širokim će biti na zavidnom nivou, tako da se nadam velikom broju gledatelja", kazao je Tatomirović.

Sarajevo i Široki Brijeg se sastaju u nedjelju na stadionu Asim Ferhatović Hase, a utakmica počinje u 20:45 sati.