Nogomet
0

Oruč: Protiv Zrinjskog pružiti priliku igračima sa manjom minutažom

Klix.ba
Abdulah Oruč
Abdulah Oruč
Fudbaleri Sarajeva do kraja BH Telecom Premijer lige imaju još dvije utakmice, od kojih je prva na rasporedu već u subotu, sa početkom u 17 sati, kada ekipa Sarajeva gostuje Zrinjskom u Mostaru.

Prvi trener FK Sarajevo, Abdulah Oruč, imati će nekoliko dilema oko početnog sastava. Naime, zbog tri žuta kartona utakmicu će propustiti Nemanja Zlatković i Amer Dupovac.

"Zacrtani plan i program se bez problema odvija i ispunjava. Atmosfera u ekipi je odlična u čemu je mnogo pomogla i vijest o uspješnom oporavku Husrefa Musemića. Utakmicu protiv Zrinjskog će propustiti kartonirani Zlatković i Dupovac. Nekolicina igrača su se žalili na lakše povrede, ali će svi konkurisati za sastav. Torlak, Hadžić i Todorović su trenirali u posljednja dva dana i bol je nestao. Riječ je o standardnim povredama poslije utakmice. Što se tiče same utakmice u Mostaru, igrači koji su manje dobijali priliku u dosadašnjem toku prvenstva dobiti će priliku u naredne dvije utakmice, kako bi potvrdili svoj kvalitet i pokazali klubu da li su za Sarajevo ili nisu. Mada, oni su svi dobivali šanse na treninzima i prijateljskim utakmicama, ali sada će dobiti priliku i u prvenstvu, značajniju.", kazao je zamjenik Husrefa Musemića, Abdulah Oruč.

Prvi strijelac ekipe, Emir Hadžić, očekuje kvalitetnu utakmicu u Mostaru, uzimajući u obzir da Zrinjski i Sarajevo nemaju rezultatski imperativ u narednoj utakmici.

"Idemo dosta rasterećeni u Mostar. Bodovno, utakmica nema prevelik značaj. Također, i Zrinjski je u takvoj situaciji. Po svemu sudeći, nadam se kvalitetnoj utakmici. Mi ćemo svoj posao odraditi korektno do kraja i definitivno ćemo dati sve od sebe kako bi osvojili što više bodova. Zadobio sam jedan udarac na posljednjoj utakmicu, ali se već sada osjećam dobro i dati ću svoj maksimum u Mostaru. Moj učinak u toku ove sezone je dosta dobar, ali ne razmišljam o tome da li ću biti prvi strijelac lige. Važno je prije svega da kao ekipa odigramo kvalitetno.", kazao je Emir Hadžić, napadač FK Sarajevo.

Osim Nemanje Zlatkovića i Amera Dupovca, koji će utakmicu propustiti zbog trećeg žutog kartona, protiv Zrinjskog neće nastupiti ni Alen Melunović i Samir Radovac. Naš mladi dvojac će zbog povrede lože, odnosno vrata propustiti narednu ligašku utakmicu Sarajeva.

"Zdravstveni bilten ekipe je dosta povoljan. Gotovo svi igrači su spremni i mogu igrati na narednoj utakmici BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Jedina dva igrača koji se žale na povredu su Alen Melunović i Samir Radovac. Melunović osjeća bol u zadnjoj loži desne noge i ne želimo rizikovati težu povredu, tako da će Alen najvjerovatnije propustiti narednu utakmicu. Što se tiče Radovca, do kraja ove sedmice će nositi okovratnik, pa ćemo nakon toga znati da li će biti spreman za utakmicu protiv Zrinjskog.", kazao je Ismar Hadžibajrić, fizioterapeut FK Sarajevo.