Nogomet
2

Organizatori se nadaju boljoj prodaji ulaznica za utakmicu Zmajeva u St. Louisu

Klix.ba
Fudbalski reprezentativci naše zemlje su u ranim jutarnjim satima stigli u St. Louis nakon tri sata kašnjenja. Popularni Zmajevi će u petak igrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Obale Slonovače na stadionu Edward Jones Dome.

To je četvrta međunarodna fudbalska utakmica će se odigrati u St. Louisu u posljednjih godinu dana. Dvije utakmice su odigrane na stadionu Busch, a ovo će biti druga na Domeu.

Najniža cijena ulaznica za ovu utakmicu je 30 dolara, a kako je javio reporter lokalne televizije u St. Louisu, organizatori su iznenađeni slabom prodajom ulaznica za ovu utakmicu.

Prethodna utakmica koja se igrala na Edward Jones Domeu bila je između Real Madrida i Intera u augustu prošle godine, pa nije ni čudo što joj je prisustvovalo više od 50.000 navijača.

Jack Bye sa St. Louis Ramsa rukovodi prodajom ulaznica za nadolazeću utakmicu. Rekao je da interes navijača za utakmicu koja se igra u petak nije ni blizu onoga kakav je bio za prošlu utakmicu u St. Louisu.

On je dodao da se nada da će prodaja krenuti kako se bliži utakmica.

U okviru priprema za SP, naši Zmajevi će odigrati dvije pripremne utakmice protiv reprezentacija Obale Slonovače i Meksika, a onda i protiv ekipe Santosa prije utakmice sa Argentinom.