Nogomet
0

Omerović: Utakmica sa Drinom nije drugačija od ostalih

Piše: D. Brkić
Fudbaleri tuzlanske Slobode sve su bliži konačnom cilju - opstanku u Premijer ligi BiH, a još jedna od ključnih utakmica za crveno-crne na rasporedu je u subotu u 17 sati kada na Tušanj dolazi zvornička Drina.

Poslije prošlosedmične minimalne pobjede nad Vitezom 1:0 u tim se vraća kapiten Almir Bekić, dok su samo van stroja fudbaleri koji su mjesecima povrijeđeni - Igor Radovanović i Mirhad Mehanović.

"Kompletni i spremni dočekujemo Drinu. Utakmica sa Zvorničanima nije drugačija od ostalih. Mi moramo jurišati na pobjedu i nastaviti seriju pozitivnih rezultata", kaže Nedim Omerović prvi pomoćnih Husrefa Musemića.

O Zvorničanima Tuzlaci znaju mnogo toga, respektuju tim Dragana Bajića, ali pred svojim navijačima opravdano očekuju pobjedu.

"Oni su igrali utakmicu Kupa RS u srijedu, ali ne znamo u kojem sastavu. Sigurno je da neće doći da izgube, to neće ni jedna ekipa. Mi moramo pružiti maksimum i doći do pobjede", kaže Omerović.

Izmjena u sastavu vjerovatno neće biti, a sudeći po ranijim utakmicama Sloboda će od prve utakmice krenuti u juriš ka protivničkom golu.