Nogomet
10

Muharemović: U Tuzlu idemo po pobjedu, moramo se paziti Zebe i Krpića

Piše: D. B.
Veldin Muharemović
Veldin Muharemović
Olimpic će u subotu u okviru 18. kola Premijer lige BiH biti gost Slobodi na Tušnju. Kapiten Vukova Veldin Muharemović očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da će njegov tim donijeti bodove sa gostovanja.

Olimpic je u dramatičnoj drugoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH savladao Zvijezdu rezultatom 4:3 i prošao u polufinale Kupa BiH.

"Bili smo favoriti, ali nikoga nije lako pobijediti, posebno ako uđete u utakmicu kao da ste je već dobili. Kvalitet se mora dokazati na terenu. Dogovorili smo se da moramo pobijediti iako imamo povoljan rezultat iz prve utakmice kako bismo prošli u polufinale Kupa BiH. Tako je i bilo na kraju, odigrali smo dobru utakmicu sa dosta golova i na kraju uspjeli proći dalje", izjavio je Muharemović.

Istakao je borbenost i karakter svoje ekipe te odlučnost za postizanje još boljih rezultata.

"Poslije svakog negativnog rezultata i crvenog kartona izlazili smo sve jači i igrali sve bolje. Uspijevali smo se vratiti u igru iako smo gubili tri puta. Dokazali smo da imamo karakter. Ostvarili smo cilj i idemo dalje. Imamo visoke ambicije i u Kupu i u prvenstvu", rekao je kapiten Olimpica.

On očekuje tešku utakmicu protiv Slobode, koju ipak dočekuje s mnogo samopouzdanja.

"Bit će teško, svaki bod je važan, njima za opstanak, a nama za Evropu. Sloboda se dosta pojačala tokom zimskog prijelaznog roka, dok ćemo mi igrati bez Bogičevića i Merajića. Međutim, ko god dobije priliku u sutrašnjem meču, mora dati sve od sebe za pozitivan rezultat. Umorni smo, ali to nije alibi. Iskreno, očekujem veliku borbu tokom svih 90 minuta, a presuditi bi mogla sitnica. Sloboda je ozbiljan tim, ali ako mi budemo pravi, neće biti problema", kazao je Muharemović.

Olimpic će tražiti sva tri boda, ali ni bodom Vukovi ne bi bili nezadovoljni.

"Nikad se ne zna u kojem smijeru može krenuti utakmica. Mi idemo na pobjedu, ali ako bi utakmica krenula u neželjenom smjeru, onda i bod može biti pozitivan rezutlat za nas", jasan je bio nogometaš tima sa Otoke.

Saigrače je upozorio na Zebu i Krpića, koji će biti najveća opasnost po gol Olimpica.

"Najbolje poznajem Zebu, jer sam igrao s njim, tu je i Krpić te još nekoliko nogometaša koji su stigli kao pojačanja. Musemić je to dobro posložio, ali će Sloboda biti opasna onoliko koliko joj mi dozvolimo", završio je Muharemović.

Utakmica Sloboda - Olimpic se igra u subotu od 15:30 sati.