Nogomet
0

Sloboda juriša na pobjedu, dugovi opteretili klupsku kasu

Piše: D. Brkić
Husref Musemić (Foto: Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Klix.ba)
Pred fudbalerima tuzlanske Slobode, najefikasnijim timom ovog proljeća, još je jedna u nizu veoma bitnih utakmica. Na Tušnju će u subotu ugostiti Radnik, komšijski tim iz Bijeljine, koji se baš kao i Tuzlaci bori za opstanak u Premijer ligi BiH.

"Respektujemo tim iz Bijeljine, ali bodovi moraju biti naši. Izuzev Samira Efendića svi igrači su u konkurenciji za sastav i sa novom pobjedom želimo učvrstiti poziciju u sredini prvenstvene tabele", kaže Husref Musemić, trener Tuzlaka.

Nakon povrede u susretu sa Slavijom na travnjak se vraća kapiten Almir Bekić, koji isto tako najavljuju juriš na pobjedu.

Pored priprema za utakmicu sa Radnikom, potom gostujuću sa Željezničarom i domaću sa Vitezom, klupsko rukovodstvo ima velikih problema i sa prispjećem dugova iz ranijeg perioda.

Na klupsku adresu pristigla je pravosnažna presuda kojom se Bahrudinu Bajramoviću, nekadašnjem predsjedniku Skupštine kluba, mora isplatiti 21.000 KM. Ukoliko se dug ne izmiri do naredne subote, utakmica sa Vitezom neće biti odigrana.

"Pokušali smo postići dogovor o reprogramu dug na tri rate, ali Bajramović nije to prihvatio. Pred utakmicu ćemo postaviti kutije u koje naši simpatizeri mogu ubaciti dobrovoljne priloge. Na klupskoj stranici ćemo saopštiti koliko smo novca prikupili", kaže Azmir Husić, predsjednik Slobode.

Utakmica Sloboda - Radnik igra se u subotu u 16.30, a glavni arbitar je Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.