Nogomet
0

Sloboda bez Efendića i Ahmetovića napada Slaviju

Piše: D. Brkić
Sulejman Krpić (Foto: Klix.ba)
Sulejman Krpić (Foto: Klix.ba)
Poslije minimalnog poraza u Širokom Brijegu fudbaleri Slobode na Tušnju u srijedu igraju još jednu izuzetno značajnu utakmicu sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva.

Nakon što su Tuzlaci osvojili sedam proljetnih bodova i krenuli ka sredini tabele, utakmica sa Slavijom je još jedna u nizu koju moraju dobiti ukoliko žele izbjeći povratak u opasnu zonu.

"Itekako dobro znamo šta nam ova utakmica donosi, a šta odnosi. Slavija je svojim igrama u prvom dijelu prvenstva zaslužila respekt, ali je tim Slobode u poređenju sa onim iz prvog dijela znatno izmijenjen. Mi u ovoj utakmici idemo na pobjedu, jer drugog izbora nemamo. Dobro smo pripremljeni, uigraniji iz dana u dan i to je razlog mog optimizma. Navijačima mogu obećati beskompromisnu borbu i novu pobjedu", kaže Sulejman Krpić, napadač Slobode.

Trener Tuzlaka Husref Musemić najvjerovatnije neće moći računati na Samira Efendića i Mersudina Ahmetovića, koji su se povrijedili na treningu u ponedjeljak. Preostali su spremni za izuzetno važan dvoboj, a treba reći kako je tradicija u potpunosti na strani Tuzlaka jer Slavija sa Tušnja nikada nije odnijela ni bod.