{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okosnicu FBK Balkan čine Hrvat, Crnogorac, Bugarin i tri Bosanca

20.11.2012. u 13:38
0
25
Okosnicu FBK Balkan čine Hrvat, Crnogorac, Bugarin i tri Bosanca
0
Okosnicu FBK Balkan čine Hrvat, Crnogorac, Bugarin i tri Bosanca
Švedski nogometni klub Balkan ove godine je proslavio 50 godina postojanja u toku kojih je mnogo imigranata iz zemalja bivše Jugoslavije napravilo svoje prve nogometne korake. Među njima je bio i Zlatan Ibrahimović.
Klub su osnovali imigranti sa Balkana koji su živjeli u Rosengardu, predgrađu Malmoa. Na klupski grb su stavili loptu i dvije zastave, tadašnje Jugoslavije i Švedske.

Krajem oktobra su proslavili 50 godina postojanja tokom kojeg nisu napravili neke veće rezultate kada je riječ o nogometnim takmičenjima.

Ali, zato je u ovom timu svoje prve nogometne korake napravio jedan od najboljih nogometaša današnjice, napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović, koji je u Balkan došao sa osam, a u Malmo otišao sa 13 godina.

U jednoj utakmici, sjeća se Šveđanin bosanskih korijena, koju je njegov tim gubio sa 4:0, Ibra je ušao na poluvremenu i postigao osam golova.

Danas okosnicu kluba čini tek nekoliko profesionalaca. Na golu je 25-godišnji Crnogorac Mehmedalija Hadžihafizbegović. Stoperi su Hrvat Mario Petrić i Bosanac Seid Halilović.

Navalu Balkana čine Bugarin Yordan Apostolov te Bosanci Hadis Mehić i Halil Husić. Ekipu vodi Nebojša Boban.

Na njihovim utakmicama u prosjeku bude stotinu gledatelja uglavnom iz zemalja bivše Jugoslavije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: