{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oko 5.000 bh. navijača bodrit će Zmajeve u Brazilu

F
10.6.2014. u 09:44
23
14
Oko 5.000 bh. navijača bodrit će Zmajeve u Brazilu
23
Oko 5.000 bh. navijača bodrit će Zmajeve u Brazilu
Foto: Anadolija
Najvatreniji navijači nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine imat će priliku po prvi put u historiji naše zemlje otputovati na veliko takmičenje i bodriti Zmajeve na utakmicama svjetskog prvenstva u Brazilu.
Smotri najboljih svjetskih nogometnih ekipa prisustvovat će bh. navijači koji su uspjeli izdvojiti poveću sumu novca za putovanje, smještaj i utakmice u Brazilu, koja ovisi od aranžmana za koji su se opredijelili.

Kako je Agenciji FENA kazao predstavnik Nogometnog saveza BiH u Brazilu Adnan Džemidžić, Sušićeve izabranike na sve tri utakmice u Rio de Janeiru i Salvadoru bodrit će između 4.000 i 5.000 navijača.

"Grupa od oko 200 BH Fanaticosa kupila je karte preko Saveza i registrovala se na FIFA-inoj stranici. Očekujemo da će na svakoj utakmici biti između četiri i pet hiljada naših navijača, ali ne možemo tačno reći koliko njih dolazi iz BiH a koliko iz dijaspore. Najljepši podatak je da će cijeli Brazil navijati za BiH", rekao je Džemidžić.

Navijači BiH koji su odlučili posjetiti daleki Brazil, pored utakmica reprezentacije moći će se družiti u fan zonama, odsjedati u hotelima od tri i četiri zvjezdice, obilaziti znamenitosti i uživati u čarima najveće južnoameričke države.

Turističke agencije iz BiH ponudile su nekoliko aranžmana za Brazil, od kojih je većina za jednu utakmicu (BiH - Argentina), dvije utakmice u kombinaciji s hrvatskim turističkim agencijama (Brazil - Hrvatska i BiH - Argentina), te sve tri utakmice reprezentacije BiH u grupnoj fazi takmičenja.

Većina agencija u svojoj ponudi će imati i mogućnost produženja boravka u Brazilu, ukoliko reprezentacija BiH izbori plasman u eliminacionu fazu svjetskog prvenstva.

Najveći broj navijača putovat će preko agencije Centrotrans, oficijelne agencije Nogometnog saveza BiH, koja će u Brazil prevesti nešto više od 500 osoba, od kojih je 300 iz BiH i nešto više od 200 iz dijaspore.

Jedan od Centrotransovih aranžmana uključuje utakmicu Brazil - Hrvatska, na koju će bh. navijači otputovati zajedno s hrvatskim navijačima, koji će također prisustvovati utakmici između BiH i Argentine.

Preko agencije RelaxTours u Brazil će otputovati 48 osoba raspodijeljenih u tri grupe, kojima će biti omogućeno i produženje boravka u Brazilu.

Agencija Sol Azur u Brazil će povesti više od 100 bh. navijača u dva aranžmana. Prvi se odnosi na utakmicu BiH - Argentina, a drugi na pomenutu utakmicu i prvi susret SP-a između Brazila i Hrvatske.

Sarajevska agencija M97 obezbijedila je aranžman za utakmicu BiH - Argentina za 40 osoba iz dijaspore i 20 iz Sarajeva. Aranžman uključuje četiri noćenja u Rio de Janeiru, a u pripremi su i druge ponude koje će biti ''aktivirane'' ukoliko BiH prođe grupnu fazu.

Državljani Bosne i Hercegovine izuzeti su iz potrebe pribavljanja viza za ulazak, izlazak, prolazak i boravak na teritoriji Brazila do 90 dana, računajući od datuma prvog ulaska u zemlju.

Navijačima se savjetuje oprez zbog zabilježene visoke stope kriminaliteta, posebno u marginalnim kvartovima - favelama svih velikih gradova, a naročito Rio de Janeira, Salvadora, San Pabla i Brasilije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: