Nakon velikog uspjeha
167

Oglasio se i Zdravko Mamić: Kriv sam što sam stvorio stroj zvan Dinamo

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Dinama iz Zagreba su pobjedom u Rotterdamu kod Feyenoorda rezultatom 2:0 kolo prije kraja grupne faze Evropske lige osigurali plasman u šesnaestinu finala.

Dinamo je ostao jedina neporažena ekipa u Evropskoj ligi i imat će priliku postati jedina ekipa u UEFA-inim takmičenjima koja nije primila gol u grupnoj fazi u historiji.

Zdravko Mamić, koji i sada "iz sjene" u bjekstvu od hrvatskog pravosuđa iz Bosne i Hercegovine vuče konce u redovima Dinama je sinoć na Facebooku emotivno prokometarisao ovaj veliki uspjeh.

🥂 Kriv sam što sam sa suradnicima stvorio stroj zvan GNK Dinamo koji je večeras samljeo europskog velikana Feyenoord...

Posted by Zdravko Mamić on Thursday, December 3, 2020
"Kriv sam što sam sa saradnicima stvorio stroj zvan GNK Dinamo koji je večeras samljeo evropskog velikana Feyenoord Rotterdam u gostima!

Kriv sam što sam postavio temelje ekipe kojoj jedinoj u Evropi ove sezone nije niko zabio gol!

Kriv sam što radimo svakog dana na poboljšanju uslova u kojima se bruse novi svjetski nogometni dijamanti!

Kriv sam što sam nagovorio brata da se žrtvuje i preuzme ulogu trenera Dinama pod neviđenim pritiskom!

Kriv sam što je još jednom pokazao kakva je trenerska veličina!

Kriv sam što nakon ljetnih medijskih natpisa da u Dinamu traje rasprodaja ove jeseni igramo najuvjerljivije evropske nogometne utakmice u novijoj historiji!", napisao je, između ostalog Mamić.

Podsjetimo, Mamić je nepravomoćnom presudom u Osijeku osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 15 miliona eura iz kluba putem transfera igrača, a nakon izricanja presude pobjegao je u BiH.

Danas živi u Villi Regina u Međugorju, gdje je dočekao pravomoćno rješenje institucija BiH da nema uvjeta za njegovo izručenje u sklopu druge optužnice koja je potvrđena u Hrvatskoj zbog pljačke Dinama teške 27 miliona eura.